donderdag, juli 25, 2024
No menu items!

Kerstmis op Fifth Avenue in New York

Tijdens de kerstperiode doen de winkels op Fifth Avenue in New York er alles aan om iedereen in de kerstsfeer te brengen. Ze doen dit door het prachtig inrichten van hun etalages.

Elk jaar tijdens de kerstperiode transformeert 5th Avenue in een winterwonderland. De beroemde warenhuizen zoals Saks Fifth Avenue, Bergdorf Goodman en Macy’s presenteren schitterende etalages met feestelijke en fantasierijke displays. Deze ramen trekken zowel locals als toeristen aan, en elk warenhuis probeert elkaar te overtreffen met nog indrukwekkendere en creatievere ontwerpen.

Lichtshows en decoraties

Langs 5th Avenue worden ook spectaculaire lichtshows en decoraties opgezet. Het gebouw van Saks Fifth Avenue staat bekend om zijn jaarlijkse lichtshow, gesynchroniseerd op muziek. Deze shows trekken veel volk en zorgen voor de gezellige sfeer van Kerstmis op Fifth Avenue.

Rockefeller Center

Het iconische Rockefeller Center is een van de belangrijkste trekpleisters. De gigantische kerstboom, meestal een Noorse spar van meer dan 20 meter hoog, is prachtig versierd met duizenden lichtjes en een fonkelende ster bovenop. De officiële boomverlichting ceremonie is een groot evenement dat jaarlijks op televisie wordt uitgezonden.

Direct onder de beroemde kerstboom ligt de populaire ijsbaan. Dit is een klassiek symbool van Kerstmis in New York en biedt bezoekers de mogelijkheid om te schaatsen in een betoverende omgeving, omringd door de schitterende stadslichten en de feestelijke sfeer.

Oyster.com heeft een knap overzicht van de practige etalages dat we jullie zeker niet willen onthouden.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels