zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Obama in voetsporen Martin Luther King

Amerikaans president Barack Obama zal de 50ste verjaardag van de speech van Martin Luther King, “I have a dream”, in de kijker zetten door een toespraak te houden op dezelfde trap aan het Lincoln Memorial in Washington.

Het evenement gaat door op 28 augustus in de hoofdstad van de VS, op exact dezelfde plaats waar King zijn bekende toespraak hield op dezelfde dag in 1963. Obama, de eerste zwarte president, zal spreken over de halve eeuw die voorbij ging sinds de ‘Mars op Washington voor jobs en vrijheid’. In 1963 sprak Martin Luther king voor 250.000 mensen zijn wens uit voor betere relaties tussen zwarte en blanke Amerikanen.

President Lyndon B. Johnson, die het roer overnam toen president John F. Kennedy werd vermoord, 4 maanden na de speech van King in Washington, ondertekende belangrijke wetten om de mensenrechten te beschermen in 1964 en 1965.

Martin Luther King’s woorden werden gegraveerd in de trap van het monument waar hij ze uitsprak. King werd in 1968 vermoord in Memphis.

Lees ook  Mount Rushmore zichtbaar tijdens 'shutdown'

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display