zondag, mei 19, 2024
No menu items!

San Francisco verbiedt plastic waterflessen

San Francisco heeft de verkoop van plastic waterflessen verboden in gebouwen, terreinen en evenementen van de gemeente. Het is de eerste Amerikaanse stad met deze nieuwe wet!

Het verbod geldt voor alle plastic waterflesjes tot 0,6 liter in gebouwen van de gemeente, parken, festivals, buurtfeesten, etc. Alleen als er geen goede watervoorzieningen aanwezig zijn kan een uitzondering op de regel worden aangevraagd.

Om mensen aan te moedigen om een hervulbare fles te gebruiken, werden op verschillende plaatsen in de stad waterfonteinen geplaatst om makkelijk flessen te vullen.

“Het is kort geleden dat onze wereld nog niet verslaafd was aan plastic waterflessen,” zegt Board of Supervisors President David Chiu. “Pas vanaf de jaren negentig is de plastic waterflessen industrie enorm gaan groeien tot de business van 45 miljard euro die het nu is gesteund door een gigantische marketing en distributie machine.”

De Verenigde Staten consumeren meer verpakt water dan enig ander land. In totaal wordt daar het ongelofelijke aantal van 29 miljard plastic flesjes per jaar verkocht. Het kost, alleen al om deze flessen te maken, al 17 miljoen vaten ruwe olie. Meer dan genoeg om 1 miljoen auto’s een jaar lang op de weg te houden!

En van al deze flessen wordt slechts een schamele 13 procent gerecycled. Het duurt honderden jaren voordat de overige 87% door de natuur afgebroken is.

Lees ook  Archeologen graven sphinx op in California

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display