vrijdag, mei 17, 2024
No menu items!

Verplicht tijdslot reserveren voor Arches National Park in 2022

De National Park Service (NPS) heeft aangekondigd dat er tijdelijk een ticket systeem wordt ingevoerd voor het drukbezochte Arches National Park in 2022.

Het systeem met een gereserveerd tijdslot moet er voor zorgen dat het aantal bezoekers beter gespreid wordt over heel de dag. Zo hopen ze de drukte en verkeersopstoppingen te verminderen. Het zal leiden tot een betere ervaring voor alle bezoekers. De gegevens die uit het project voortkomen, zullen worden gebruikt om het systeem verder op punt te stellen.

Reserveren vanaf 3 januari

Het piloot-project loopt van 3 april tot 3 oktober 2022. Bezoekers kunnen een reservatie boeken op Recreation.gov vanaf 8u MST op 3 januari 2022. Het park geeft de reservaties 3 maanden op voorhand vrij in blokken van 1 maand. Vanaf 3 januari kan je dus reserveren voor bezoeken van 3 april tot 30 april. Op 1 februari worden de reservaties voor de maand mei opengezet.

  • Reservaties april (3–30 april) starten 3 januari.
  • Reservaties mei (1–31 mei) starten 1 februari.
  • Reservaties juni (1–30 juni) starten 1 maart.
  • Reservaties juli (1–31 juli) open 1 april.
  • Reservaties augustus (1–31 augustus) starten 1 mei.
  • Reservaties september (1–30 september) starten 1 juni.
  • Reservaties oktober (1–3 oktober) starten 1 juli.

Timed Entry Ticket

Nadat je een reservatie hebt gemaakt, krijg je een Timed Entry Ticket. Dit ticket heb je nodig om het park te betreden tussen 6u en 17u. Je krijgt een tijdslot van 1u waarin je het park binnen mag gaan. Er is geen tijdlimiet voor je bezoek, dus je kan blijven zolang je wil. Je mag zelfs het park verlaten en nadien weer terug komen met een correct gevalideerd ticket.

Lees ook  Roadtrip in de VS

Indien je nog geen reservatie hebt, kan je misschien om 18u de dag voor je bezoek nog een ticket reserveren via Recreation.gov. Elke dag zullen een zeer beperkt aantal tickets beschikbaar zijn voor last-minute beslissers. Reservaties moeten online gebeuren. Aan de ingang zullen geen tickets beschikbaar zijn.

Voor meer informatie kan je terecht op go.nps.gov/ArchesTicket.

Meer info over Arches National Park vind je hier.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display