Tot 8 uur verliep het vlot op Brussels Airport, maar sinds 8 uur worden de files van vertrekkende passagiers langer, zegt Florence Muls van Brussels Airport. ‘Er staan veel files aan de balies en ook aan de boxen van de grenscontroles is het erg druk. Alle boxen zijn bemand, maar de politie doet extra strenge controles’, aldus Muls.

‘We staken niet, maar doen ons werk net dubbel zo grondig, uit protest tegen de verhoging van de pensioenleeftijd van 58 naar 62 jaar. Reken op twee minuten controle per passagier in plaats van één’, klinkt het bij de vakbond. ‘Volgens een omzendbrief van voormalig minister Joëlle Milquet moeten we minderjarigen goed screenen om te zien of ze niet naar Syrië willen reizen. Wel, dat zullen we doen. Ook gaan we na of vertrekkende jongeren niet aan het spijbelen zijn. Wie we betrappen, krijgt een vermaning.’

Alle reizigers wordt aangeraden minstens een uur vroeger dan normaal naar de luchthaven te komen. De politiebonden hadden twee weken geleden al ‘beloofd’ dat er acties zouden komen op Brussels Airport.

Lees ook  Lombard Street in San Francisco tijdelijk afgesloten
Bron: nieuwsblad.be