maandag, mei 20, 2024
No menu items!

Internationaal rijbewijs verplicht in Florida

UPDATE 24/08/2018: Het internationale rijbewijs is in Florida niet meer verplicht! Nergens in de VS heb je een internationaal rijbewijs nodig.

 

In Florida is sinds 1 januari 2013 een wet van kracht die het Internationale rijbewijs verplicht. Deze wet zou echter in conflict zijn met de Conventie van Genève, waardoor er voorlopig geen actie ondernomen wordt voor bestuurders die niet in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs. Vermits het voorlopig onduidelijk is hoe dit verder zal evolueren wordt aangeraden dat iedereen die een wagen huurt in Florida best een Internationaal rijbewijs meeneemt. Een internationaal rijbewijs wordt in België uitgereikt door de gemeente van de woonplaats en kost momenteel € 16. Meer info over de documenten die je nodig hebt voor een reis naar de Verenigde Staten vind je hier.

Lees ook  Unieke 'comeback' Michael Jackson in Las Vegas

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display