zondag, mei 19, 2024
No menu items!

@Large: Ai Weiwei op Alcatraz Island

Ai Weiwei verkent de mensenrechten en het recht op vrije meningsuiting in een reeks nieuwe, plaats-specifieke installaties geinspireerd door Alcatraz Island bij San Francisco. Van 27 september 2014 tot 26 april 2015 kan je op 4 locaties op Alcatraz Island de expositie @Large: Ai Weiwei bezoeken.

Door 7 specifieke installaties biedt Ai Weiwei een nieuwe blik op de militaire en federale gevangenis die nu een nationaal park is. De expositie wordt georganiseerd door FOR-SITE Foundation, samen met de National Park Service en het Golden Gate National Parks Conservancy. De installaties gaan over dringende vragen rond mensenrechten en het recht op vrije meningsuiting en biedt een antwoord op de rijke geschiedenis van Alcatraz als gevangenis en protest plaats.

De grootschalige beelden, geluid- en video-installaties worden geplaatst in het New Industries Building waar bevoorrechte gevangenen mochten werken; de ziekenboeg; de A-blok cellen, het enige deel dat nog over is van de militaire gevangenis uit begin de 20ste eeuw; en de eetzaal. Met uitzondering van de eetzaal zijn al deze plaatsen normaal voor het publiek afgesloten. Maar tijdens de expositie zijn ze open voor bezoekers.

Tickets voor de expositie zijn vanaf vandaag te koop en bieden toegang tot de expositie en de audio tour van Alcatraz. De ticketprijzen zijn als volgt:

Volwassenen (12–61) $30 Kinderen (5–11) $18.25 Ouderen (62+) $28.25 Family Pass (2 adults + 2 children) $90.25 Kinderen t.e.m. 5 jaar GRATIS

Hou er rekening mee dat tickets voor Alcatraz vaak weken op voorhand zijn uitverkocht.

Lees ook  Las Vegas maakt zich op voor de Formule 1

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display