zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Sneeuwstorm tovert Washington om tot spookstad

In Washington DC woedt de zwaarste sneeuwstorm van het seizoen. Inwoners van de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. worden gevraagd zoveel mogelijk binnen te blijven. Ook elders in de Verenigde Staten houden winterse stormen zwaar huis.

Sinds vanochtend heeft de regio rond Washington D.C. te kampen met de hevigste sneeuwval die deze winter al werd gemeten. De sneeuw op de wegen in en rond de hoofdstad ligt tot 30 centimeter dik.

Alle overheidsgebouwen zijn gesloten, net als de scholen in de buurt, en de bewoners van de hoofdstad wordt aangeraden thuis te blijven en zo verkeersopstoppingen te vermijden. De bussen in de regio rijden niet uit en alle landingsbanen van de twee luchthavens van Washington D.C. – Dulles Airport en Reagan National Airport – zijn dicht.

Ook aan de Oostkust van de Verenigde Staten – van Georgia tot Maine – worden voorzorgsmaatregelen genomen. Verwacht wordt dat er in de volgende dagen tot 46 centimeter sneeuw kan vallen. Ook langs de kust blijven de vliegtuigen aan de grond en zijn scholen en overheidsdiensten gesloten.

Bron: standaard.be

Lees ook  Virtueel wandelen door Grand Canyon

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display