zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Speciaal team voor bestrijding ebola in VS

De Verenigde Staten krijgen een speciaal interventieteam voor de bestrijding van ebola. Dat heeft de chef van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC, Thomas Frieden, dinsdag bekendgemaakt.

 

Het speciale ebolateam moet binnen enkele uren overal in de VS in actie kunnen komen. In de Texaanse stad Dallas worden 76 mensen uit de gezondheidszorg in de gaten gehouden in verband met ebola. Ze zijn in contact geweest met een patiënt uit Liberia, Thomas Eric Duncan, nadat die er 28 september in het ziekenhuis was opgenomen, melden Amerikaanse media dinsdag. Duncan overleed op 8 oktober. Zeker een verpleegster is besmet. De autoriteiten hielden al 48 mensen van voor Duncans ziekenhuisopname in de gaten.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdag gezegd dat de wereld onvoldoende onderneemt tegen ebola. Hij zei dat landen die de capaciteit hebben om te helpen veel meer moeten doen.

Hij beklemtoonde in een toespraak dat de gezondheidszorg in Amerika goed is en een uitbraak van ebola heel erg onwaarschijnlijk is. Het virus moet aan de bron in Afrika tot staan gebracht worden, aldus Obama.

Intussen heeft een internetbedrijf uit Las Vegas de site ebola.com te koop aangeboden voor 150.000 dollar. Blue String Ventures, dat ook domeinnamen bezit van andere dodelijke ziektes, zoals vogelgriep, betaalde er in 2008 nog 13.500 dollar voor. Op de site staan enkel een paar verwijzingen naar artikelen.

De firma noemt een eventuele ontwikkelaar van medicijnen tegen het virus een geschikte koper. Tot die tijd wordt niemand er door geschaad, zegt een woordvoerder. ”We voorkomen niet dat mensen informatie verzamelen of worden geholpen.”

Lees ook  SFO weer open na crash Boeing 777

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er meer dan 8.900 gevallen geconstateerd en daarvan zijn 4447 patiënten aan het virus bezweken.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display