zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Twinkies veroorzaken paniek

Hostess Brands Inc., de producent van Twinkies staat op de rand van het faillisement na conflicten met de vakbonden. De bekendmaking van de verdwijning van Twinkies zorgt voor paniek bij de Amerikanen.

Twinkies

Twinkies zijn cakejes met cremevulling, en zijn in de loop der jaren een nationaal symbool geworden. De cakejes zijn al sinds 1930 te koop en hebben alle oorlogen en recessies overleefd. Volgens een urban legend kan je Twinkies oneindig lang bewaren zonder dat ze bederven. Zo is er in de Pixar animatiefilm Wall-E te zien hoe een insect van een Twinkie eet 700 jaar nadat de aarde onbewoonbaar is geworden door vervuiling.

De urban legend vindt zijn oorsprong in het feit dat Twinkies een hoop chemische producten bevat. Het wordt geproduceerd met extreem goedkope ingrediënten, met veel suiker en vet, en chemische kleuren en geuren. Twinkies is dan ook het boegbeeld van de junk food industrie.

Twinkie-fans hoeven zich overigens niet te veel zorgen te maken, want de rechter heeft bevolen dat de onderhandelingen met de vakbond moeten worden verdergezet. En ookal mislukt deze ultieme poging, er staan al een heleboel overnemers te wachten…

 

Lees ook  Casino's Las Vegas gaan minder gratis drank uitdelen

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display