zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Verenigde Staten kandidaat organisator Olympische Spelen 2024

De Verenigde Staten willen zich officieel kandidaat stellen voor de organisatie van de Olympische Zomerspelen van 2024. Dat maakte het Amerikaanse Olympisch Comité (USOC) dinsdag bekend.

Los Angeles, San Francisco, Boston en de hoofdstad Washington zijn de kandidaatsteden. De definitieve keuze wordt pas in januari gemaakt, maar Los Angeles zou de voorkeur genieten. In die stad werden de Spelen eerder al in 1932 en 1984 georganiseerd. Voor de overige drie steden zou het een primeur zijn. In 1996 werden de Zomerspelen voor het laatst in de Verenigde Staten georganiseerd. Toen viel de keuze op Atlanta. In 2002 vonden de Winterspelen in Salt Lake City plaats. “We gaan onze tijd nemen om deze knoop door te hakken. We zullen de stad nemen die volgens ons het meeste kans maakt om het in de uiteindelijke stemming te halen”, verklaarde USOC-voorzitter Larry Probst.

Voor de organisatie van de Spelen van 2024 lieten al vele steden hun stem horen. Onder meer Parijs, Rome, Berlijn of Hamburg (in maart 2015 beslist Duitsland welke stad het afvaardigt), het Azerbeidzjaanse Bakoe en het Qatarese Doha zijn geïnteresseerd. Zij krijgen nog tot 15 september 2015 de tijd om hun dossier in te leveren bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC). In de lente van 2016 wordt dan bepaald welke steden doorgaan naar de finale stemronde in 2017.

De komende Zomerspelen (2016) worden in het Braziliaanse Rio de Janeiro gehouden, die van vier jaar later werden aan de Japanse hoofdstad Tokio toevertrouwd.

Bron: standaard.be

Lees ook  Oplichting in Las Vegas

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display