zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Vrijheidsbeeld opent weer op 4 juli

Maanden nadat superstorm Sandy haar eiland vernielde, zal het Vrijheidsbeeld eindelijk weer bezoekers ontvangen op Independence Day.

Sandy kwam aan land een dag na de 126ste verjaardag van het beeld, en zetten zowat het ganse eiland onder water. Lady Liberty bleef gespaard, maar de grond er rond werd ernstig beschadigd. Hekken waren gebroken, dokken en plaveien waren stuk en gebouwen stonden onder water. Boilers, pompen en elektrische systemen werden door de storm vernield.

Honderden National Park Service medewerkers hadden weken nodig om modder en brokstukken te ruimen. Alle mechanisch materieel werd naar hoger gelegen grond verplaatst. De schade aan Liberty Island en het nabijgelegen Ellis Island kost ongeveer $59 miljoen. Sommige werken aan verharde wandelwegen zijn nog bezig, maar op 4 juli zullen bezoekers met de ferry weer kunnen aanmeren om het monument te bezoeken.

Het beeld was een geschenk van Frankrijk en was het symbool voor de vriendschap tussen de 2 landen en hun gedeelde liefde voor vrijheid. Het werd geopend in 1886 en verwelkomt elk jaar 3.5 miljoen bezoekers.

Wie op voorhand tickets koopt, kan ook van het uitzicht op de haven genieten vanuit de kroon van het beeeld. De kroon was meer dan een jaar gesloten voor het publiek door een grondige renovatie van de veiligheidssystemen. De veiligheidscontrole van de bezoekers zal niet op Ellis Island, maar bij het inschepen in Lower Manhatten gebeuren. Ellis Island kampt nog steeds met problemen sinds Sandy, zo is er bijvoorbeeld nog geen elektriciteit en sanitaire voorzieningen.

Zelf het Vrijheidsbeeld ontdekken? Neem dan alvast hier een kijkje.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display