maandag, mei 20, 2024
No menu items!

Ebola-besmetting in de Verenigde Staten

In Dallas, Texas, is een verpleegkundige die een ebola-patiënt verzorgde in een plaatselijk ziekenhuis besmet geraakt met de ziekte. De besmetting zorgt voor bezorgdheid. Gemeente-ambtenaren zijn in de buurt van de verpleegkundige van deur tot deur te gaan om bewoners te informeren. Autoriteiten sluiten niet uit dat er meer gevallen zijn.

De cliché-uitdrukking ‘het komt nu wel erg dichtbij’ werd onverwacht waarheid in Dallas, waar een verpleegkundige ondanks scherpe voorzorgsmaatregelen toch besmet is geraakt met het ebola-virus. In het ziekenhuis was een patiënt uit Liberia opgenomen die inmiddels aan de ziekte is overleden. Eerder werd er al kritiek op het ziekenhuis geuit omdat deze de patiënt die zich meldde bij de Eerste Hulp en de ziekteverschijnselen vertoonde door het personeel naar huis was gestuurd met de boodschap dat hij slechts een bijholteontsteking had. Drie dagen later werd hij alsnog opgenomen vanwege de ebola-besmetting.

Hoe de verpleegkundige besmet is geraakt, is nog niet vastgesteld maar vermoed wordt dat ze zich niet heeft gehouden aan de protocollen. De vrouw kwam vaak in contact met de patiënt maar viel niet onder de 48 personen, waaronder verplegers en familie van de Liberiaan, die dagelijks gecontroleerd worden op besmettingsverschijnselen. Het appartement van de verpleegkundige, die alleen woont, is ontsmet en permanente politiebewaking moet voorkomen dat er iemand naar binnen gaat. De vrouw heeft ook een hond. De burgemeester heeft verklaard dat het dier niet wordt afgemaakt. In Spanje gebeurde dat eerder wel omdat dieren ebola bij zich kunnen dragen zonder de ziekteverschijnselen te vertonen. Tegen die maatregel kwam wereldwijd protest op gang.

Lees ook  Voordelig auto huren in VS

In de VS wordt inmiddels overwogen om eventuele ebola-patiënten in de toekomst direct over te brengen naar daartoe speciaal ingerichte ziekenhuizen. De Centers for Disease Control and Prevention gaan medisch personeel ook beter voorlichten. Bezorgd personeel wil uitgerust worden met speciale beschermende kleding zoals die wordt gebruikt in besmette gebieden. Het dragen van dergelijke ‘gaspakken’ wordt echter als praktisch erg lastig gezien. De toestand van de besmette vrouw is stabiel, volgens de autoriteiten. Het wordt niet uitgesloten dat er de komende dagen meer besmettingsgevallen bij komen.

bron: joop.nl

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display