zondag, mei 19, 2024
No menu items!

12.12.12 benefiet concert voor slachtoffers orkaan Sandy

Woensdagnacht hebben rocksterren Roger Waters, The Rolling Stones, Paul McCartney, Eddie Vedder en vele anderen samen een 6 uur durend concert gegeven om geld in te zamelen voor het Robin Hood Relief Fund on slachtoffers van orkaan Sandy te steunen.

Bruce Springsteen en de E Street band gaven het startschot met “Land of Hope and Dreams,” gevolgd door “Wrecking Ball.” “Vanavond is een gebed voor al onze vechtende broeders en zusters,” zei Springsteen. Na een derde lied haalde hij Jon Bon Jovi er bij om samen “Born to Run” te zingen.

“Ik kan niet geloven dat Bruce Springsteen mijn openingsact is,” grapt Billy Crystal na de set. Hij herinnerde de kijkers ook aan de verwoesting die de storm achter liet. “Meer dan 100 mensen stierven.. Hele wijken weggevaagd.. Vanavond staan we sterker dan ooit, met jullie hulp!”

Pink Floyd’s Roger Waters, die recent toerde met zijn show “Roger Waters The Wall Live,” speelde “In the Flesh” en “Another Brick in the Wall”. Hij startte dan “Money” en “Us and Them” van “Dark Side of the Moon.” Eddie Vedder van Pearl Jam kwam er dan bij en zong mee met “Comfortably Numb”.

Adam Sandler zorgde samen met pianist Paul Shaffer voor een vrolijke noot. De komiek had de tekst van “Hallelujah” van Leonard Cohen aangepast naar “Hallelujah, Sandy screw ya! We’ll get through you, ‘cause we’re New Yorkers!”

Tijdens de show bemanden sterren – zoals Susan Sarandon, Ben Stiller en Jake Gyllenhaal – de telefooncentrale om donaties te noteren.  “Twilight” ster Kristen Stewart kwam het publiek aanmanen om geld te doneren. Ze herinnerde aan de enorme schade die de storm achter liet. Daarna kondigde ze Bon Jovi aan, dat hun set starte met “It’s My Life”.

“Toen de storm toe sloeg, wisten we allemaal dat het herstel lang zou duren,” zei de rocker. “Maar we zijn sterk. We zijn New York. We zijn New Jersey!” Daarna speelden ze nog “Livin’ on a Prayer” en enkele andere hits.

Lees ook  Inwoners Blanding stemmen voor behoud alcoholverbod

Eric Clapton speelde ook een set die overliep van energie met songs als “Nobody Knows When You’re Down and Out” en “Crossroad Blues.”

Hij werd opgevolgd door The Rolling Stones, die werden aangekondigd door Jimmy Fallon. Frontman Mick Jagger moedigde het publiek aan te dansen en roepen terwijl de band “You Got Me Rocking” inzette. “Dit moet de grootste verzameling oude Engelse muzikanten ooit zijn in Madison Square Garden,” lachte Jagger met de line-up van de avond.

New Yorker Alicia Keys bracht een emotioneel geladen optreden, met “Brand New Me” en “No One”. Na haar set zei ze “Mijn stad, New York, is de meest veerkrachtige stad.”

Na enkele rustige momenten schakelde The Who de show weer een versnelling hoger met “Who Are You?” Tijdens het nummer “BellBoy” toonde de band een video van drummer Keith Moon, die stierf in 1978. De beelden wisselden naar beelden van de stormschade tijdens “See Me, Feel Me”. Ze sloten hun lange set af met “Tea and Theater” en vroegen toch maar bier in de plaats.

Komiek Chris Rock gebruikte zijn humor om mensen aan te sporen om te doneren wat ze konden. “We hebben al zoveel geld ingezameld dat we klaar zijn! We hebben alles hersteld! Jersey is hersteld, Staten Island, het is overal net Beverly Hills nu!” grapte hij. “Ga dan nu aub online en doneer! Honderd procent van het ingezamelde bedrag gaat naar mijn rekening! Nee, naar het Robin Hood Relief Fund!”

Hij introduceerde dan de ‘altijd nederige’ Kanye West, die “Mercy”, “Jesus Walks”, “Diamonds Are Forever” en “Gold Digger” (een rare keuze, gezien de bedoeling van het concert) bracht. Hij werd opgevolgd door Billy Joel, die startte met “Miami 2017”. ‘The Piano Man’ had dit nummer ook al gebracht op een benefiet concert voor de aanslagen van 11 september. Hij speelde ook nog “Have Yourself a Merry Little Christmas”, “New York State of Mind”, “River of Dreams”, “You May Be Right”. Afsluiten deed hij met “Only the Good Die Young”.

Lees ook  Virtueel wandelen door Grand Canyon

Actrice Blake Lively kwam Chris Martin van Coldplay aankondigen. De rocker verscheen alleen op het podium, met enkel een gitaar om de hit “When I Ruled the World” te zingen. “Ik ben zo dankbaar om hier te zijn.. Ik weet dat jullie liever One Direction zagen, maar het is al lang na hun bedtijd, dus krijgen jullie een kwart van Coldplay,” lachte Martin. “Ik heb geprobeerd om die gast van ‘Gangnam Style’ er bij te halen, maar hij kon niet.” In de plaats verscheen R.E.M. frontman Michael Stripe en samen zongen ze “Losing My Religion”. Volgens Brian Williams was Stipe een verrassingsact, zelfs voor de organisatoren.

Quentin Tarantino, Jamie Foxx en Christoph Waltz kondigden Sir Paul McCartney aan. “I love New York!” riep de Beatle voor hij startte met “Helter Skelter”, gevolgd door “Let Me Roll It”, “Nineteen Hundred and Eighty-Five”, “My Valentine” en “Blackbird.”

“recent vroegen enkele kerels me om met hen te jammen,” zei McCartney. “Ik ging er op in, klaar om te jammen, toen een van de kerels plots zei, ‘Wel, we hebben al enkele jaren niet meer samen gespeeld’… Toen had ik door dat ik midden in de reunie van Nirvana zat!”

De Beatle jamde dan met Dave Grohl, Krist Novoselic en Pat Smear. Nadien speelde hij nog “I’ve Got a Feeling” en “Live and Let Die”.

McCartney eindigde zijn set met de ‘helden van orkaan Sandy’ op het podium te vragen en hun hand te schudden. Daarna sloot hij met Alicia Keys de show af  door samen “empire State of Mind” te zingen.

Vrij vertaald van: http://entertainment.nbcnews.com/_news/2012/12/12/15871197-rock-legends-roger-waters-bruce-springsteen-and-more-perform-at-the-sandy-benefit-show?lite

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display