zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Inwoners Blanding stemmen voor behoud alcoholverbod

Al sinds de nationale drooglegging in 1930 is alcohol verboden in Blanding, een klein stadje in Utah. Al meer dan 80 jaar is het er zelfs verboden om een glas wijn bij het eten te drinken. Al meerdere keren werd er aangehaald dat de wet zou moeten worden geschrapt, en deze week kwam het tot een stemming. Maar het resultaat was verrassend.

Meer dan twee derde van de inwoners stemden voor het behoud van het alcoholverbod. De voorstanders argumenteren dat er meer toeristen naar Blanding zouden komen als er ook alcohol zou worden geschonken en dat zou nefast zijn voor het karakter van het stadje. Blanding is nu al een populaire tussenstop voor toeristen op weg naar Moab om Arches National Park en Canyonlands National Park te bezoeken en de inwoners willen geen boost van het toerisme.

Tijdens een van onze reizen door Utah (New York – Las Vegas 2014) hebben we ook al overnacht in Blanding. Het is inderdaad een klein, gezellig stadje. We hebben er toen ook gegeten in Homestead Steak House, waar het voelde alsof je bij iemand thuis mee aan tafel mocht aanschuiven. Zeker een aanrader, maar niet allemaal tegelijk dan! 😉

Lees ook  21 augustus 1959: Hawaii

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display