donderdag, mei 23, 2024
No menu items!

150 jaar geleden sloot VS beste deal ooit

Exact 150 jaar geleden, op 30 maart 1867, betaalden de Amerikanen 7,2 miljoen dollar om Alaska van de Russen over te nemen. Dit was de beste deal die de VS ooit sloten, want vandaag is Alaska een van de rijkste staten van de VS.

Alaska was zowat 125 jaar lang een Russische kolonie. In 1741 stak Vitus Bering de huidige Beringstraat over en ‘Russkaja Amerika’ werd gesticht, met uitlopers tot in het huidige Californië. Ongeveer 800 russen bevolkten het onherbergzame gebied dat een overvloed had aan natuurlijke rijkdom.

In de 19e eeuw zaten de Russen echter krap bij kas door oorlogen waarin ze waren verwikkeld en besloot men om het afgelegen (ver van Sint-Petersburg verwijderde) gebied van de hand te doen. Ook in Amerika was men niet helemaal overtuigd van het nut van het gebied, maar uit vrees dat de Engelsen zich in het gebied zouden vestigen besloten ze om het gebied van de Russen over te kopen. Alaska werd een gebied van de VS en werd in 1959 officieel de 49ste staat van de Verenigde Staten van Amerika.

Achteraf gezien was de aankoop van Alaska de beste deal ooit uit de geschiedenis van de VS. Onder andere goud, vis, hout en petroleum brachten al honderden miljarden dollars op. Alaska is voor de VS ook de poort naar de Noordpool en is van groot strategisch belang.

Lees ook  Sneeuwstorm op komst in New York

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display