zondag, mei 19, 2024
No menu items!

9/11-museum in New York opent op 21 mei

In New York gaat het museum gewijd aan de slachtoffers van de terreuraanslagen van 11 september 2001 eindelijk open. Er is zelfs plaats voor stoffelijke resten van de slachtoffers.

Dat heeft Joe Daniels, voorzitter van het National 9/11 Memorial and Museum, maandag aangekondigd. In het museum is er plaats voor twee vaste tentoonstellingen. De ene tentoonstelling, “In Memoriam”, brengt een ode aan de 2977 doden. De tweede, “Historica”, focust op de aanslagen en wat Osama bin Laden bracht tot zijn gruweldaad. Er zijn tal van persoonlijke spullen van de slachtoffers te zien, net als foto’s, video- en audiomateriaal en stukken van gebouwen.

Volgens CNN komen er ook stoffelijke resten van de slachtoffers van de aanslagen in het museum terecht. Het zou gaan om 8.000 ongeïdentificeerde resten, die een plek krijgen in een aparte ruimte. Daar kunnen alleen nabestaanden en wetenschappers bij.

Het museum staat op de plaats waar tot 11 september 2001 de twee torens van het World Trade Center stonden. Het museum zou eigenlijk in 2011 opengaan, tien jaar nadat kapers twee vliegtuigen in de twee torens boorden. Maar de bouw van het museum liep vertraging op. Van 15 tot 20 mei vinden vijf herdenkingsdagen plaats, vooral bestemd voor gezagdragers, familie van de slachtoffers, inwoners en overlevenden. En op 21 mei opent het museum zijn deuren voor het grote publiek.

De toegangsprijs bedraagt 24 dollar (17 euro). Nabestaanden mogen gratis binnen. (Belga/TV)

Lees ook  Disney test 'Magic Band' als toegangsticket

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display