donderdag, mei 23, 2024
No menu items!

Amerikaanse douaniers op Brussels Airport

Misschien wordt je binnenkort op de luchthaven in Zaventem al gecontroleerd door Amerikaanse douaniers voor je vlucht naar de Verenigde Staten. Brussels Airport heeft bevestigd dat de gesprekken hiervoor zijn opgestart.

Wanneer er een overeenkomst over de ‘preclearance’ wordt gesloten tussen de overheden van de Verenigde Staten en Belgie, kunnen Amerikaanse douaniers van U.S. Customs and Border Protection al een grenscontrole uitvoeren op Brussels Airport, voor je aan boord gaat van je vlucht. De bedoeling hiervan is het verminderen van de wachttijden op de luchthaven op je bestemming. U.S. Customs and Border Protection behoudt wel het recht om je nogmaals te controleren bij aankomst op je bestemming.

Preclearance bestaat al op de meeste Canadese luchthavens en enkele luchthavens in Bermuda, de Bahama’s, Aruba, Ierland en de Verenigde Arabische Emiraten. Wanneer je de preclearance ben gepasseerd, arriveer je op je bestemming als binnenlandse passagier. Dit is vooral voordelig als je een volgende vlucht moet halen, omdat je geen vertraging kan oplopen aan de grenscontrole. Een ander voordeel is dat je je bagage niet meer moet ophalen en opnieuw inchecken voor je volgende vlucht als je nog verder vliegt.

De douaniers voeren de grenscontroles uit op Belgisch grondgebied, maar mogen reizigers enkel ondervragen en fouilleren met toestemming van de reiziger. Zolang de vlucht niet vertrokken is, vallen reizigers onder de Belgische wetgeving.

Meer over de documenten voor een reis naar de VS:

{article ESTA}{title} {introtext} {readmore}{/article}

{article Internationaal paspoort}{title} {introtext} {readmore}{/article}

Lees ook  "Four more years"

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display