zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Archeologen graven sphinx op in California

Voor sphinxen, piramiden en mummies moet je tegenwoordig niet enkel meer in Egypte zijn. In California hebben archeologen net een enorme sphinx opgegraven. Hoewel het geen oud Egyptisch beeld is, is het verhaal er achter zeker zo fascinerend.

Het zijn eigenlijk de overblijfselen van een van Amerika’s grootste films, “The Ten Commandments” van Cecil B. DeMille. De imposante scenes uit de film uit 1923 werden gefilmd in de Guadalupe-Nipomo Dunes in Santa Barbara, omdat de zandheuvels zo gelijken op de Egyptische woestijn.

Toen ze klaar waren met filmen, beval DeMille om de “Pharoh’s City”-set op te blazen met dynamiet en te begraven onder de duinen. De locatie zou een goedbewaard geheim zijn. Pas in 1983 kwam een groep filmfanaten achter de locatie aan de hand van cryptische tips in de autobiografie van DeMille.

“The Lost City of DeMille”, zoals het nu gekend is, wordt sinds 2012 opgegraven. Er liggen 21 sphinxen van bijna 4m hoog in de duinen. Het hoofd van 1 sphinx kan je al bekijken in het Dunes Center. De bedoeling van de opgraving is het recupereren van het lijf van de sphinx, maar dit ging niet helemaal volgens plan zegt Doug Jenzen, directeur van het Dunes Center: “De wind had het lijf blootgelegd, en het bleek zwaar beschadigd. Een meevaller was wel dat door de wind enkele meters verder een andere sphinx boven kwam. Deze was is veel betere staat.”

De sphinxen die opgegraven worden, zullen te zien zijn in het Guadalupe-Nipomo Dunes Complex, samen met andere objecten van de set en de mensen die er aan hebben meegewerkt.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display