zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Binnenkort visum verplicht voor Belgen die naar VS reizen?

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft volgens de nieuwssite Politico België gewaarschuwd dat hun burgers mogelijk weer een visum zullen moeten aanvragen om naar de VS te reizen. De landen zouden onvoldoende veiligheidsmaatregelen hebben genomen om te voorkomen dat terroristen er vertoeven of reizen.

Washington zou van België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland en Italië hebben geëist voor 1 februari extra maatregelen te nemen, omdat hun beveiliging tegen rondtrekkende terroristen tekort zou schieten.

Politico meldt dat als de landen niet ingrijpen, ze worden geschrapt van de lijst met 38 landen waarvan de burgers gebruik kunnen maken van het Visa Waiver Program. Onder dit programma is het voldoende dat een ESTA aanvraag wordt ingediend ipv een Amerikaans visum. Ook Nederland staat op deze lijst. In totaal maken zo’n twintig miljoen mensen gebruik van het reizen zonder visum.

Washington vreest terroristen die als burgers van die ‘visumvrije’ landen naar de VS zouden willen komen. Er zouden alleen al in Europa minstens 34 miljoen paspoorten zijn gestolen of zoekgeraakt. Bovendien groeit het aantal valse paspoorten schrikbarend.

Voorlopig kunnen Belgen nog steeds gebruik maken van ESTA. Lees hier meer over ESTA.

Lees ook  American Festival met Nascar Finals

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display