maandag, mei 20, 2024
No menu items!

Do’s en Don’ts in de VS (deel 1)

Alcohol
Drinken en auto rijden gaan niet samen, dat weet iedereen! Maar wist je dat je je eigen fles wijn mee naar een restaurant kan nemen?

De minimumleeftijd voor het kopen en drinken van alcohol is 21 jaar in elke staat. Als je alcohol wil kopen of een club of bar binnen gaan, mag de eigenaar je een bewijs van je leeftijd vragen. De wetgeving over alcoholische dranken in restaurants en winkels varieert van van staat tot staat. Sommige restaurants serveren geen alcohol, maar laten toe dat je je eigen fles mee brengt. Ze zullen de fles openen en glazen voorzien voor een klein bedrag. Het is absoluut verboden om alcohol te drinken of bij te hebben op publieke plaatsen zonder dat de fles volledig bedekt is. In sommige staten mag alcohol enkel in de koffer vervoerd worden, omdat het illegaal is om het bij je te hebben in de auto. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je geen alcohol drinkt als je met de auto rijdt.

Fooien
Wanneer de bellboy je opwacht aan de deur, is het waarschijnlijk niet omdat hij van je
gezelschap geniet. Wanneer de serveerster je blijft vragen of alles OK is, is het waarschijnlijk niet omdat ze je leuk vindt. Fooien geven is een Amerikaanse traditie die je zeker moet kennen.

Fooien geven is iets typisch Amerikaans en kan een beetje verwarrend zijn voor toeristen. Serveersters, barmannen, taxichauffeurs, portiers, bellboys, kamermeisjes etc. werken in de dienstensector en worden vrij slecht betaald. Amerikanen beslissen graag zelf hoeveel de service waard was en laten zelf hun waardering blijken door de fooi. Fooien zijn dus een deel van het salaris. Het geven van een fooi is dus bijna verplicht en er zijn enkele richtlijven voor verschillende diensten.

Lees ook  150 jaar geleden sloot VS beste deal ooit

In een restaurant bedraagt de fooi normaal tussen 15% en 20% van de rekening (zonder belasting). Dit is ongeveer 2 tot 2,5 keer de belasting. Een fooi is niet nodig in fast food restaurants of bij self-service. Barmannen krijgen ongeveer 50 cent per drankje. Het kamermeisje zou 1$ per dag moeten krijgen. Laat elke dag een bedrag achter, en niet pas op het einde het ganse bedrag, aangezien je niet elke dag hetzelfde meisje hebt. Bellboys krijgen 1$ a 2$ per tas, afhankelijk van het gewicht. Nadat de portier een taxi heeft geroepen en de deur voor je opent, verwacht hij ongeveer 1$. Tel ongeveer 10% bij de prijs van de taxi, 15% als je bagage bij hebt. Valet parking is een $2 waard, wanneer men je auto brengt.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display