zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Familie bewijst geslaagde ontsnapping uit Alcatraz

In juni 1962, kropen 3 gevangenen door een gat dat ze in de muur hadden gemaakt en klommen op het dak. Om de cipiers te misleiden hadden ze valse hoofden, gemaakt van papier-mâché en echt haar, in hun bed gelegd. De 3 mannen, broers John en Clarence Anglin en medegevangene Frank Morris, gebruikten zelfgemaakte roeispanen en een vlot gemaakt van gestolen regenjassen om over het water van de San Francisco Bay te raken.

De directie van Alacatraz heeft altijd volgehouden dat de mannen verdronken en er dus nooit iemand is kunnen ontsnappen uit de gevangenis. Maar nu, meer dan 50 jaar later, komen er nieuwe aanwijzingen van de familie Anglin, die samenwerkt met de autoriteiten. 

De familieleden beweren dat de broers niet enkel de ontsnapping overleefden, maar dat ze zeker nog in leven waren midden jaren ’70, en misschien nu zelfs nog in leven zijn.

Alcatraz Anglin Kerstkaart History Channel

Het bewijs komt van 2 neven van de Anglin broers, David en Ken Widner. Zij verschijnen op 12 oktober in “Alcatraz: Search for the Truth“, een documentaire op History Channel. Het nieuwe bewijsmateriaal heeft de zaak weer aangewakkerd en onderzoekers plannen nieuwe interviews en gaan in Zuid-Amerika op zoek naar de bekendste ontsnapte gevangenen uit de VS.

Het bewijsmateriaal bestaat onder andere uit kerstkaartjes die de moeder van de Anglin broers kreeg in de 3 jaren na hun ontsnapping. De kaartjes waren ondertekend door de broers en volgens specialisten is het wel degelijk hun handschrift. Ze kunnen echter niet zeker zeggen wanneer de kaartjes zijn geschreven.

“Dit is absoluut het beste spoor dat we al hadden,” zei Art Roderick, de gepensioneerde US marshal die de hoofdonderzoeker was voor de zaak gedurende 20 jaar.

Lees ook  Death Valley is helemaal niet dood

De Anglin familie hield het bewijs jaren verborgen, omdat ze , volgens hen, jarenlang werden bespioneerd en lastiggevallen door de FBI. Maar het verlangen om de zaak opgelost te zien voor Marie Anglin Widner – de moeder van de neven en zus van de ontsnapte broers – zou sterven heeft hen aangezet om de bewijzen aan de autoriteiten over te dragen. Ook het feit dat de directie van Alcatraz steeds heeft volgehouden dat er nooit iemand is kunnen ontsnappen, heeft David Widner overtuigd om het tegendeel te bewijzen.

In de History Channel special, tonen de neven de kerstkaarten en andere bewijzen aan Roderick, die sinds 2008 op pensioen is, maar nog steeds aan de zaak werkt. Naast de kerstkaarten hebben de neven ook een foto, die tijdens de uitzending voor het eerst zal worden getoond, die bewijst dat de broers in 1970 nog steeds in leven waren.

Lees hier meer over Alcatraz.

 

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display