zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Geiten grazen op Chicago O’Hare Airport

In een uithoek van luchthaven O’Hare in Chicago kan je tegenwoordig geiten, schapen en lama’s spotten. De missie van deze dieren: het gras maaien..

O’Hare is een van de grootste luchthavens ter wereld en gaat ver in haar zorg voor het milieu. De luchthaven heeft veel groene daken, zelfs op de verkeerstoren, om regenwater op te vangen en de hitte te beperken. De luchthaven heeft zelfs een stuk land gereserveerd voor 1 miljoen bijen in 28 bijenkorven om de dalende bijenpopulatie te helpen. De honing die ze produceren wordt in de terminal verkocht.

“Welcome to Project Herd!” zegt Rosemarie Andolino, hoofd van het Chicago Department of Aviation, als ze het nieuwe initiatief aankondigt aan een groep journalisten. Achter haar grazen de geiten en hun behaarde vrienden op een stuk land dat overwoekerd is door hoog gras in de noordoostelijke hoek van de 32 vierkante km grote luchthaven.

Andere luchthavens hebben gelijkaardige programma’s, zoals San Francisco International, dat elke lente een bedrijf genaamd Goats R Us inzet on het gras kort te krijgen om dichtbij gelegen woningen te sparen van eventuele branden. Andere luchthavens zijn Atlanta en Seattle.

Op O’Hare is het hoofddoel het opruimen van hoge grassen waar vogels en andere wilde dieren in kunnen huizen, omdat deze een gevaar kunnen vormen voor de veiligheid van vertrekkende en aankomende vliegtuigen. Veel van die gebieden zijn moeilijk bereikbaar met gewone maaimachines omwille van de ruwe ondergrond.

Konijnen die zich schuilhouden in de grassen trekken ook roofvogels aan, zoals de havik. Om coyotes weg te jagen, grazen er lama’s en burros, welke sterk van zich af bijten.

Lees ook  Lava Kilauea bedreigt dorp op Hawaii

Het project zorgt voor een kostenverlaging van onderhoudswerken en biedt een alternatief voor giftige pesticides die in het grondwater kunnen terechtkomen.

Passagiers hoeven ook niet te vrezen voor een botsing met de dieren. De kudden wordt ver van actief gebruikte gebieden gehouden of ingesloten door hekken.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display