zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Halloween: een feest voor iedereen

Over 2 weken is het weer zover, 31 oktober. Miljoenen Amerikanen vieren dan Halloween door zich te verkleden in de meest angstaanjagende figuren. Al gaat het er niet overal even schrikwekkend aan toe.

Halloween wordt meestal met familie of vrienden gevierd, maar op vele plaatsen worden er grote feesten georganiseerd waar iedereen welkom is. Niet iedereen gaat naar feestjes, vaak worden ook horrorfilms gekeken of huizen versierd.

Kinderen verkleden zich in leuke kostuums en gaan van deur tot deur. Bij elk huis bellen ze aan en eisen ze snoep of een kadootje. Als ze niets krijgen halen ze kattenkwaad uit of spreken een vloek uit over het huis en de inwoners. Dit heet Trick-or-treat’.

Typisch bij halloween zijn de lantaarns met enge gezichten gemaakt van pompoenen. Vroeger moesten deze lantaarns kwade geesten weg houden.

Ook pretparken spelen in op het populaire Halloween. Zo organiseert Universal de ‘Halloween Horror Nights’ voor de echte durvers. Disney houdt het kindvriendelijk en organiseert een ‘Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party’.

Lees ook  Noodtoestand in VS door sneeuwstorm

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display