maandag, mei 20, 2024
No menu items!

Hoogste penthouse van New York hoger dan Empire State Building

Neerkijken op het Empire State Building. Het is weinige appartementsbewoners gegeven. Nu de spectaculaire ‘432 Park Avenue’- wolkenkrabber zijn voltooiing nadert in Manhattan als hoogste residentiële gebouw van het westelijk halfrond, zal het vechten worden voor de rijken der aarde om een peperdure wooneenheid in de wacht te slepen.

432 Park Avenue New York

Met een hoogte van 425 meter staat het buiten kijf dat 432 Park Avenue, ontworpen door architect Rafael Viñoly, meer dan voldoende duizelingwekkende vergezichten in de aanbieding heeft. De wolkenkrabber torent zelfs boven het Empire State Building (381 meter) en de recent voltooide One World Trade Center (417 meter) uit.

432 Park Avenue New York

Het gebouw telt 96 verdiepingen en 104 wooneenheden met prijzen die starten bij 16,95 miljoen dollar en oplopen tot 95 miljoen dollar voor het penthouse op meer dan 400 meter hoogte.

Volgend jaar al kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen in 432 Park Avenue. De ‘happy few’ die een stekje weten te bemachtigen, kunnen volop het uitzicht bewonderen dankzij metershoge ramen.

Het luxueuze interieur van de appartementen is van de hand van Deborah Berke. Er is veelvuldig gebruikgemaakt van eik en marmer. Maar de rest van de wolkenkrabber is net zo impressionant met wijnkelders, terrassen, een zwembad en wellnessruimte. Residenten kunnen evenzeer dineren in een restaurant, ‘socializen’ met medebewoners in de lounge of sportief wezen in de fitness.

432 Park Avenue New York

De eerste fundamenten van de wolkenkrabber werden in september 2011 uitgegraven en nu drie jaar later werd het hoogste verdiep van de 432 Park Avenue – toren voltooid. Daarmee zit de bouw weken voor op schema. De appartementsblok kan zowel vanuit de Bronx, Brooklyn, Queens als verder weg in Monmouth County in New Jersey waargenomen worden. De skyline van New York is een nieuw icoon rijker.

Lees ook  Familie bewijst geslaagde ontsnapping uit Alcatraz

 

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display