maandag, mei 20, 2024
No menu items!

Limited edition Ferrari voor Verenigde Staten

Ferrari onthult op 12 oktober een uiterst bijzonder model speciaal voor de Amerikaanse automarkt, meldt Automotive News. Volgens Luca di Montezemolo, die in oktober aftreedt als Ferrari-topman, wordt het model in een oplage van slechts 10 stuks gebouwd.

Bij die exclusiviteit hoort natuurlijk een passend prijskaartje: 2,5 miljoen euro. Volgens Di Montezemolo zijn alle 10 exemplaren al verkocht. Ferrari wil met het speciale model een eerbetoon brengen aan het legendarische North American Racing Team (NART) dat tussen 1958 en 1982 aan meer dan 200 races deelnam. De meest bekende piloten van NART zijn Mario Andretti en Phil Hill.

Geheel in lijn met de racewagens van NART krijgt de limited edition Ferrari een blauwe kleur met witte striping. De basis voor de sportwagen wordt vermoedelijk gevormd door de Ferrari F12 Berlinetta met onderhuids een V12-motor met 740 pk. Het design zal echter flink afwijken van die F12 Berlinetta.

Op 12 oktober vindt er een diner plaats in Los Angeles om te vieren dat Ferrari 60 jaar actief is in de Verenigde Staten. En dag later treedt Luca di Montezemolo na 23 jaar af als topman van de Italiaanse sportwagenbouwer. Fiat Chrysler Automobiles CEO Sergio Marchionne neemt dan zijn functie over.

Lees ook  Twee winnaars in record Powerball jackpot

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display