zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Naar Disneyland? Niet zonder vaccinatie..

Nadat Disneyland Californië te kampen kreeg met een grootschalige uitbraak van mazelen, moet het personeel van het park voortaan vragen aan bezoekers of hun kinderen gevaccineerd zijn. Als dat niet zo is, moeten ze huiswaarts keren.

Disneyland Californië besloot om ongevaccineerde kinderen en ouders niet langer toe te laten in het themapark nadat één ongevaccineerde vrouw een uitbraak van mazelen veroorzaakte, die intussen tot ver buiten het park reikt. Minstens 70 mensen zijn intussen besmet met de mazelen en het aantal blijft gestaag stijgen.

Alle baby’s die jonger zijn dan zes maanden – en dus onmogelijk gevaccineerd kunnen zijn tegen de mazelen – ‘worden vriendelijk verzocht om thuis te blijven.’ Ook vijf medewerkers van Disneyland moeten thuis uitzieken.

Hoewel er voldoende vaccins beschikbaar zijn in de Verenigde Staten, laten niet alle Amerikaanse ouders hun kinderen inenten. Vaccins zouden meer kwaad dan goed doen en zijn ‘soms gewoon te eng voor kinderen’, argumenteren de tegenstanders.

Omdat het park er nog geen zicht op heeft wie wel en wie niet ingeënt was tegen de mazelen op het ogenblik van de uitbraak, vreest de directie dat het aantal besmettingen nog zal verdubbelen. Het mazelenvirus wordt verspreid via de lucht wanneer besmette mensen bijvoorbeeld niezen of hoesten.

Bron: nieuwsblad.be

Lees ook  4th of July - Independence Day

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display