zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Nationale parken verhogen toegangsprijzen

Heel wat nationale parken in de Verenigde Staten gaan de komende maanden hun toegangsprijzen verhogen. Dat heeft de National Park Service bevestigd op een reisbeurs in Orlando.

Om hoeveel van de 407 nationale parken en monumenten het precies gaat, is nog niet geweten aangezien in vele deelstaten de gesprekken over een prijsverhoging nog aan de gang zijn.

Op andere plaatsen is de prijsstijging al doorgevoerd. Zo betalen bezoekers van Yosemite National Park voor hun toegangsticket nu dertig dollar, daar waar ze vroeger slechts twintig dollar moesten ophoesten. Ook een kaartje voor de Grand Canyon zal dertig dollar gaan kosten, een stijging met vijf dollar, zo bevestigde de toeristische dienst van Arizona.

De bevoegde autoriteiten verwijzen voor de algemene prijsstijging naar het feit dat de meeste parken en monumenten nog steeds hetzelfde vroegen als in 1990. Het geld zal worden gebruikt om te investeren in de infrastructuur en het onderhoud van de attracties.

Overigens rekent slechts een kwart van alle nationale parken in de VS een toegangsprijs aan.

Bron: standaard.be

Lees ook  Reservatie verplicht tijdens piekperiode in Yosemite National Park

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display