zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Nieuwe standaardmaat voor handbagage

Er moet een standaardmaat komen voor handbagage in vliegtuigen. Nu heeft elke vliegmaatschappij nog eigen regels voor de afmetingen en dat veroorzaakt onduidelijkheid en irritatie bij de incheckbalies. Dat moet veranderen, vindt de internationale luchtvaartorganisatie IATA.

Bij IATA zijn ruim 250 luchtvaartmaatschappijen aangesloten. Een klein deel daarvan, 10 tot 15 maatschappijen, heeft nu zijn handtekening onder het plan gezet. Verder denkt een deel van de leden nog na over het nieuwe formaat. Goedkope maatschappijen, zoals Ryanair, zijn niet aangesloten bij IATA. Critici denken dan ook dat invoering van een standaardmaat nog ver weg is.

De internationale luchtvaartorganisatie wil dat handbagage een standaardmaat krijgt van 55x35x20 centimeter. Dat is kleiner dan nu door veel maatschappijen wordt toegestaan, zo hanteert Brussels Airlines nu 55x40x23 centimeter. IATA heeft met kofferfabrikanten gesproken en die zouden hebben gezegd dat ze nog dit jaar de winkels gaan bevoorraden met de nieuwe maat.

Plaatje

Op de koffertjes komt een plaatje waarop staat dat de IATA het formaat heeft goedgekeurd. Luchtvaartpersoneel kan zo in een keer zien dat het koffertje mee mag aan boord. De handbagage past volgens de IATA goed in de opbergruimte van vliegtuigen met meer dan 120 stoelen.

Gewicht

Sommige vliegmaatschappijen kijken eerder naar het gewicht van de handbagage dan naar de maat van tassen en koffertjes. Over het toegestane gewicht heeft de IATA geen internationale afspraken gemaakt.

Lees ook  Hoe wordt Thanksgiving gevierd?

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display