zondag, mei 19, 2024
No menu items!

PowerBall bereikt record jackpot van 1,4 miljard dollar

De jackpot van de PowerBall loterij in de VS heeft een recordhoogte van 1,4 miljard dollar bereikt en stijgt waarschijnlijk nog wel wat voor de trekking op woensdagavond. De loterij heeft nu de hoogste prijs die ooit door 1 tickethouder kon worden gewonnen.

PowerBall is vergelijkbaar met het Europese EuroMillions. De loterij wordt aangeboden in 44 staten, plus Washington D.C., de Virgin Islands en Puerto Rico. Deelnemers kiezen 5 witte ballen tussen 1-69 en 1 rode PowerBall tussen 1-26.

De huidige jackpot is niet de grootste prijzenpot ter wereld, de Spaanse El Gordo loterij had 2,4 miljard euro aan prijzengeld, maar het is wel de grootste prijs die door 1 tickethouder kan worden gewonnen.

De prijzenpot is geleidelijk opgelopen doordat er wekenlang geen winnaar was. De laatste week is de ticketverkoop ook fors gestegen, wat de jackpot nog sneller doet stijgen. Zelfs mensen die anders nooit zouden meedoen met de loterij wagen nu hun kans.

De winnaar mag wel niet de volledige 1,4 miljard dollar op zijn rekening bijschrijven. Het gigantische bedrag wordt in jaarlijkse uitbetalingen gestort gespreid over 29 jaar (toch ook een mooie 46 miljoen per jaar). De winnaar kan er wel voor kiezen om zijn prijs te cashen, maar dan krijgt hij ‘slechts’ 806 miljoen dollar.

Lees ook  VS gaat Europese reizigers grondiger screenen

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display