zondag, mei 19, 2024
No menu items!

VS gaat Europese reizigers grondiger screenen

De Amerikaanse autoriteiten zijn bang dat er islamisten met westerse paspoorten naar de VS reizen en gaan daarom met name Europese reizigers aan een scherpere toets onderwerpen.

De nieuwe regel geldt volgens Amerikaanse media voor alle reizigers uit landen waar het niet nodig is om een visum aan te vragen voor de VS, waaronder dus België en Nederland. Vanaf nu moeten deze mensen onder meer aangeven of zij een dubbel paspoort hebben en of zij in het verleden hun naam hebben veranderd of aliassen gebruiken. De informatie moeten zij verstrekken voordat zij op het vliegtuig naar de VS mogen stappen.

In de VS vreest men dat er militante moslims naar het land reizen, dankzij hun westerse paspoort. Syriëgangers die zijn teruggekeerd in westerse landen bijvoorbeeld kunnen zonder visum in het vliegtuig naar de VS stappen. De VS wil daarom ”exact weten wie er afreist en wil zoveel mogelijk informatie hebben”, aldus het ministerie van Binnenlandse Veiligheid.

Reizigers uit bijvoorbeeld België en Nederland werden na de aanslagen van 11 september 2001 al onderworpen aan relatief strenge eisen, voordat zij in het vliegtuig mogen stappen. Zo moeten ze een zogenoemde ESTA-reistoestemming aanvragen. Daarvoor moet een lijst worden ingevuld, waardoor de autoriteiten in de VS de reiziger kunnen screenen. De maatregelen van maandag komen daar bovenop.

Meer info over de ESTA-reistoestemming vind je hier.

Bron: nu.nl

 

Lees ook  'New Fantasyland' feestelijk geopend in Magic Kingdom Orlando

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display