zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Roadtrip in de VS

Altijd al een verre reis willen maken maar wil je blijven genieten van het comfort dat we hier kennen? Dan zijn de Verenigde Staten waarschijnlijk de bestemming bij uitstek. Goede wegen, alle voorzieningen en geen risico op turista, terwijl je toch een ander continent verkent. Het is er bovendien eenvoudig om een wagen te huren om een roadtrip langs prachtige landschappen te maken, net als in de films! Hieronder bekijken we enkele plaatsen in de Verenigde Staten die niet mogen ontbreken op je reisweg.

Het noordoosten

Historisch gezien was het noordoosten de poort naar de VS voor veel Europese immigranten. Vandaag de dag verleidt New York City duizenden toeristen en dat is niet zonder reden. De metropool is één van de grootste en bekendste steden ter wereld. Bijgevolg is er heel wat te zien en doen. Denk maar aan Broadway, Central Park, het Guggenheim, het Empire State Building, het Vrijheidsbeeld… Door de ongekende hoeveelheid hoogstaande musea, podia, galerieën, toprestaurants, hippe bars, winkels en architecturale pareltjes in New York zou je er probleemloos weken kunnen doorbrengen zonder je één moment te vervelen.

Een roadtrip is natuurlijk geen roadtrip als je op dezelfde plaats blijft. Gelukkig zijn er in het noordoosten nog heel wat schitterende steden. Op enkele uurtjes van New York ligt Washington D.C., de hoofdstad en het politieke machtscentrum van de Verenigde Staten. Naast indrukwekkende monumenten als het Lincoln Memorial, het Capitool, het Witte Huis en The Mall, zijn er ook heel wat toonaangevende musea, zoals het Smithsonian en het Newseum, in Washington D.C.

Wie zich liever aan de andere kant van de wet begeeft, moet een bezoekje aan Chicago overwegen. Tijdens de drooglegging in de jaren twintig was Chicago het terrein van enkele beruchte criminelen, waaronder de bekende Al Capone. De stad heeft het criminele imago ondertussen gelukkig van zich afgeschud. Dankzij een groot aantal kwaliteitsvolle theatergezelschappen, zoals het Steppenwolf Theatre Company en het Chicago Shakespeare Theater, en het gerenommeerde Chicago Symphony Orchestra moet de stad aan het Michiganmeer niet onderdoen voor New York.

Lees ook  Kredietkaarten geblokkeerd in VS

Natuurliefhebbers kunnen hier ook hun hartje ophalen. Het noordoosten omvat glooiende heuvels, dichte naaldbossen, ruige bergen en en enorm variërende kustlijn. De bossen van New England zijn bijzonder populair in de herfst, wanneer ze veranderen in een fantastisch kleurenschouwspel.

amerikaPlusEasternTriangle

Het zuiden

Wie een stijlvolle zon-, zee- en strandstad zoekt in Verenigde Staten zoekt, komt automatische bij Miami uit. Hier kan je genieten van een overvloed aan zonnestralen, de parelwitte stranden van South Beach, het bruisende nachtleven, de art-deco gebouwen en de fotogenieke strandboulevard Ocean Drive. Een toer op een airboat doorheen het Everglades National Park, het grootste subtropische natuurreservaat van de VS, mag zeker niet ontbreken aan je bezoek aan Miami.

Niet zo ver van Miami en nog steeds in de staat Florida ligt Orlando. Die stad is één van de populairste vakantiebestemmingen voor Amerikanen en draagt ook de bijnaam ‘de hoofdstad van de pretparkenwereld’. Themaparken als SeaWorld Orlando, Universal Studios, Walt Disney World Resort en Wet ‘n Wild hebben daar ongetwijfeld iets mee te maken.

Een authentieke en unieke smeltkroes aan culturen kan je in New Orleans vinden. The Big Easy werd opgericht door de Fransen, maar kende nadien verdere Europese, Caraïbische, Indiaanse en Afrikaanse invloeden om tot een fantastische, kleurrijke mengelmoes te komen. Geniet van de voortreffelijke lokale keuken terwijl je de bakermat van jazz en gospel ontdekt. New Orleans is bovendien bekend voor Mardi Gras, hun uitbundige versie van carnaval.

amerikaPlusPanoramicFlorida

Het westen

Verder in het westen vind je Las Vegas, een woestijnstad die dankzij de vele neonverlichtingen van kilometers ver al zichtbaar is. Ondanks de ongebruikelijke ligging draagt Vegas toch de bijnaam van ‘Entertainment Capital of the World’. Dankzij de casino’s en buitengewone hotels langs de Las Vegas Strip vind je er steeds spektakel, gokplezier en een overdadige portie glitter en glamour.

Lees ook  Reisbijstandsverzekering onmisbaar in VS

Wie nog meer glitter en glamour wil, kan westwaarts trekken naar Los Angeles. Het beroemde Hollywood maakt deel uit van deze stad, die dus onlosmakelijk verbonden is met de filmindustrie. Hier wandel je in de voetsporen van de sterren terwijl je over Sunset Boulevard of Rodeo Drive flaneert. Of je kan diezelfde bekende sterren gaan spotten op één van de populaire stranden die Los Angeles rijk is.

Iets verder ten noorden ligt San Francisco, één van de meest tolerante steden van de Verenigde Staten. Hier begon de hippiebeweging van de jaren ’60 en regelmatig vind je nog een charmant overblijfsel van die tijd in de steile straatjes van the City by the Bay. De Golden Gate Bridge, Alcatraz, Fisherman’s Wharf en Lombard Street zijn must-sees terwijl je de stad verkent met de typische  kabeltrams.

Ondanks deze intrigerende steden is de westkust een prima gebied om fenomenale natuur te ontdekken. In de staat Californië alleen al zijn acht magnifieke en diverse nationale parken. Zo heb je er Redwood National Park, dat met zijn spectaculair hoge bomen diende als set voor onder andere Star Wars. Een grote variatie aan natuurlijke meesterwerken vind je in Yosemite National Park, waar je je kan vergapen aan granieten rotswanden, heldere bergrieveren en imposante watervallen. Death Valley, één van de warmste plaatsen op deze planeet, is ook een uniek nationaal park in Californië.

amerikaPlusHighlightsOfTheWest

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display