zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Sneeuwstorm bedreigt Oostkust

Een gigantische sneeuwstorm bedreigt de Oostkust van de Verenigde Staten met meer dan een halve meter sneeuw. De oorzaak van deze dreiging zijn 2 storingsgebieden die vrijdag samenkomen boven de Grote Meren, wat resulteert in heel veel sneeuw en wind met orkaankracht.

Al 1800 vluchten van en naar Bosten en New York zijn geannuleerd, maar dat aantal zal nog sterk stijgen. American, Delta, United en andere grote luchtvaartmaatschappijen laten boetes voor het veranderen van vluchten vallen voor iedereen die normaal zou vliegen van of naar de luchthavens in het noord-oosten.

De Port Authority van New York en New Jersey kondigde aan dat het extra personeel inzet en alle mogelijke voorzorgsmaatregelen neemt om de gevolgen van het winterweer aan te pakken op de luchthavens. Hun ‘winter arsenaal’ bestaat uit 200 sneewruimers, waaronder “smelters” die tot 500 ton sneeuw per uur kunnen smelten. De Port Authority was snel om hun voorbereiding op de storm te tonen na de kritiek op hun trage respons na orkaan Sandy.

In Boston zijn de scholen uit voorzorg vandaag al gesloten. De burgemeester van de stad roept mensen op niet naar buiten te gaan als het niet echt noodzakelijk is.

“We zijn wel wat gewend in New England, maar wees verstandig en ga niet de straat op. Blijf maar gewoon thuis”, zei burgemeester Menino. Hij vroeg inwoners ook expliciet bejaarde buren extra in de gaten te houden.

AAA waarschuwt voor de gevolgen van rijden in winterse omstandigheden. Heather Hunter, woordvoerster van AAA, raadt aan om de berichtgeving goed te volgen en alle onnodige verplaatsingen uit te stellen.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display