zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!

Toeristen weer welkom in de VS!

Vanaf maandag 8 november worden alle volledig gevaccineerde toeristen weer toegelaten in de VS. Na meer dan anderhalf jaar mogen we vanuit Europa dus weer op reis naar Amerika.

UPDATE 19/04/2022: Mondmaskers zijn niet meer verplicht op Amerikaanse binnenlandse vluchten, Amerikaanse luchthavens en de meeste internationale vluchten van/naar de VS.

Op 25 oktober kwam President Biden met het verlossende nieuws dat de reisbeperkingen die ingingen in maart 2020 weer worden ingetrokken. Vanaf 8 november wordt het voor toeristen uit Europa, het VK en nog enkele andere landen weer mogelijk om de VS te bezoeken.

Al gelden er wel enkele voorwaarden om toegelaten te worden.

Voor je reis

 • Enkel volledig gevaccineerde mensen worden toegelaten, al zijn er enkele uitzonderingen zoals bv. reizen om medische redenen. Hiervoor is wel een specifieke toelating van de ambassade nodig.
 • Je moet een negatieve test kunnen voorleggen voor je aan boord gaat. Deze test is niet vereist voor kinderen jonger dan 2 jaar.
  • Indien je volledig gevaccineerd bent: Een test niet ouder dan 3 dagen
   • UPDATE 2/12/2021: Ook gevaccineerden moeten een test van niet ouder dan 1 dag kunnen voorleggen.
  • Indien je niet volledig gevaccineerd bent: Een test niet ouder dan 1 dag
  • Uitzondering: Indien je in de 90 dagen voor je reis hersteld bent van COVID-19, heb je geen negatieve test nodig als je kan aantonen dat je positief getest bent geweest en een document van je arts kan voorleggen waarin die aangeeft dat je mag reizen.
 • Je moet je contactgegevens aan je luchtvaartmaatschappij bezorgen, zodat je kan worden gecontacteerd in het geval van een uitbraak van COVID-19.
Lees ook  Amerikaanse vlag - Stars and Stripes - Star-Spangled Banner

Tijdens je reis

Een mondmasker is niet verplicht in alle indoor locaties van het openbaar vervoer, waaronder ook op het vliegtuig. Mondmaskers kunnen nog wel verplicht zijn op sommige internationale vluchten. Het is ook aangeraden om steeds een mondmasker bij te hebben, omdat de mondmaskerplicht in verschillende landen anders kan zijn.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display