zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Vooruitblik Be Our Guest restaurant Walt Disney World

Wanneer op 6 december de nieuwe Fantasyland uitbreiding in het Magic Kingdom in Walt Disney World wordt geopend, kunnen bezoekers deel uitmaken van de Disney Classic ‘Belle en het beest’. Je kan er rondlopen in het dorp en het glas heffen in ‘Gaston’s Tavern’.

De blikvanger van het idyllische dorp is echter het ‘Be Our Guest’ restaurant. “Tijdens mijn carrière bij Walt Disney Imagineering heb ik het nog nooit meegemaakt dat een restaurant zo een hype veroorzaakt,” zegt Chris Beatty, creatief directeur verantwoordelijk voor het nieuwe Fantasyland project. Hoewel het restaurant pas op 6 december officieel geopend wordt, heeft Disney de zware houten deuren reeds geopend voor enkele previews.

‘Be Our Guest’ is veel meer dan enkel een restaurant. Het vertelt een verhaal, zoals alle grote Disney attracties. Boven op ruwe bergen staat het kasteel van het beest. Vanaf dat bezoekers de stenen brug oversteken laat Disney het verhaal van de transformatie van het beest zich ontplooien door design en architectuur. In de foyer en gang met harnassen hangt een koude sfeer, door het stenen interieur en vele metaal. “Je krijgt nog steeds het gevoel dat je niet welkom bent en op eender welk moment kan worden buiten gezet,” vertelt Beatty. Maar de sfeer verbetert wanneer je in de studeerkamer komt met zachte houten afwerking en een grote open haard.

Vanuit de studeerkamer kom je in de bekendste plaats uit ‘Belle en het beest’, de balzaal. De enorme ruimte is afgewerkt met goud en marmer, en wordt verlicht door gigantische lusters. Het voelt aan alsof Belle en het beest elk moment kunnen binnen dansen. Achter de grote ramen valt zelfs sneeuw.

Lees ook  Familie bewijst geslaagde ontsnapping uit Alcatraz

De balzaal is de grootste van 3 eetruimtes, welke elk een andere periode uit de film voorstellen.

De westelijke vleugel van het beest is de kleinste. Je beleeft er de donkere passages uit de film. Aan het raam staat de roos onder een stolp, waarvan blaadjes afvallen tijdens de storm die buiten woedt. Een knap staaltje special effects. Het portret van het beest als jonge prins verandert in een angstaanjagender beeld bij elke bliksemflits.

De Rozen Gallerij toont de rest van de betoverde inwoners, zoals Lumiere en mevrouw Tuit, op wandtapijten. De blikvanger in deze ruimte is een grote muziekdoos met een ronddraaiend beeld van Belle en het beest tijdens hun beroemde balzaal dans.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display