zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!

COVID19: Mag ik als toerist nog naar de VS?

Om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, mogen personen die uit verscheidene landen komen tijdelijk de VS niet binnen.

TOESTAND OP 02/07/2021

Iedereen die in de 14 dagen voor de reis naar de VS in één van de volgende landen is geweest, mag de VS tijdelijk niet binnen:

  • Europese Shengen zone
  • Verenigd Koninkrijk
  • China
  • Iran
  • Ierland
  • Brazillië
  • Zuid-Afrika

Enige uitzondering hierop zijn Amerikaanse staatsburgers, permanent residents en directe familieleden van Amerikaanse staatsburgers.

Verplichte test

Sinds 26 januari 2021 moet iedereen die met het vliegtuig in de VS aankomt één van volgende 2 attesten kunnen voorleggen:

  1. een negatieve covid-test van niet ouder dan 3 dagen
  2. een attest van een arts waarin die verklaart dat je bent hersteld van een Covid-infectie

Het attest moet voor de vlucht aan de luchtvaartmaatschappij worden bezorgd. Indien een passagier geen attest heeft bezorgd, mag hij/zij niet aan boord van het vliegtuig.

Mondmaskers verplicht

Alle reizigers moeten de maatregelen van de CDC volgens en zijn verplicht een mondmasker te dragen in de luchthaven, op commerciële vluchten, treinen, publieke vaartuigen, intercity bussen and andere manieren van publiek transport.

Lees ook  Welke covid test heb je nodig om naar de VS te mogen reizen?

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display