dinsdag, juli 23, 2024
No menu items!

Skydeck Chicago

Skydeck Chicago is een observatiedek op de 103de verdieping van de Willis Tower (vroeger Sears Tower). Willis Tower is 443m hoog en telt 110 verdiepingen. Het gebouw is het 12de hoogste ter wereld en het tweede hoogste van de VS.

Skydeck Chicago ligt op 412m hoogte en is het hoogste uitkijkplatform van de VS. Elk jaar verwelkomt de attractie 1,5 miljoen bezoekers. Op een heldere dag kan je meer dan 75 kilometer ver kijken en kan je 4 staten zien. De liften horen bij de snelste ter wereld: ze halen vlot 29 km/h.

In 2009 werd een nieuwe attractie toegevoegd aan Skydeck Chicago, The Ledge. Waaghalzen kunnen plaatsnemen op een glazen platform dat 1,3m uit de toren steekt. Je kan vanop 412m hoog het verkeeer onder je voeten zien rijden.

Willis Tower is onmisbaar in de skyline van chicago. De toren werd gebouwd in 1974 en was tot 1998 de hoogste ter wereld. Tot de bouw van One World Trade Center in New York, was Willis Tower de hoogste van de VS.

Met 20 verdiepingen is het hoofdkwartier van United Airlines de grootste huurder in het gebouw.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels