donderdag, mei 23, 2024
No menu items!

New York – Las Vegas 2014

Dag 7: 23 juli 2014 – Grand Canyon:

Zoals te verwachten konden we niet slapen door de hitte in de kamer. Aangezien het om 4.00uur nog wat vroeg was om te staan, hebben we het toch nog wat kunnen rekken tot 5.15uur. Snel een spurtje naar de deur om die open te zetten en frisse lucht binnen te krijgen. (Zoals nog anderen dachten, want onze buren stonden ook puffend op hun terras.) Een kamer zonder airco was dus not done…

Aangezien we nu wel heel erg vroeg wakker waren, konden we vroeg vertrekken voor onze wandeling in de Grand Canyon. Een zelf prepared breakfastje eten (lees: cornflakes) om dan tegen 7.30uur richting de bushalte te wandelen.

2 jaar geleden waren we gestopt met onze wandeling op Mohave Point. Het doel was nu om de bus te nemen tot op het einde van de route, Hurmits Rest, en dan terug te wandelen naar Mohave Point zodat we de route uiteindelijk volledig gedaan hadden.

Zo gezegd, zo gedaan en we startten onze route met de nodige liters water.

We hadden een 8km voor de boeg. De temperatuur was behoorlijk, 28°C, maar het ging nog wel, aangezien het nog redelijk vroeg was.

Grand Canyon National Park

Tijdens onze wandeling kwamen we niet veel volk tegen. De weg was niet overal verhard, maar zeker wel doenbaar. We gingen bergop, bergaf en namen geregeld uitkijkpauzes, insmeerpauzes en veel drinkpauzes. Tijdens onze middaglunch kwamen we nog enkele Belgen tegen. Tegen de middag was onze 8km afgehandeld en konden we met de bus terug naar ons vertrekpunt van de bus. Daar moesten we terug naar ons hotel wandelen, aangezien we verder reden naar het volgende hotel in Flagstaff.

Lees ook  Seattle - Las Vegas 2017

Voor we dat deden, kochten we nog wat water, een appeltje voor de dorst en konden we vertrekken. Jelle had nog 1 geocache voorzien in het park. Dit was ook meteen de enige geocache in de Grand Canyon. We vonden deze redelijk snel en lieten onze 2 travelbugs achter: Zeb en Bruudruuster. De travelbug Zeb is al vertrokken richting het Westen, kregen we via mail, zijn doel is om terug in België te geraken. Travelbug Bruudruuster zijn doel is om in alle 50 Staten te geraken. Deze travelbug is ondertussen alweer vertrokken richting New Mexico, ook dit kregen we via mail te horen. Benieuwd dat ze hun doel gaan halen.

Eerst de auto terug voltanken en dan op naar Flagstaff. Om 15.00 uur kwamen we aan in Flagstaff, hotel Days Inn. Het weer zag er iets somberder uit en er vielen wat druppeltjes. We werden hier hartelijk ontvangen en de kamer was zeker oké! We wilden graag wat verfrissing en we zagen ook redelijk vuil van al het stof van de wandeling in de Grand Canyon. We zochten daarom het zwembad op van het hotel, maar dit was eerder een binnenploeterbad. Dus hadden we maar een alternatief gezocht om te doen: Shopping Mall. Het was zeker geen groot winkelcentrum, maar we hadden toch al een cadeautje voor 1 van de thuisblijvers gekocht.

Daarna in de Pizza Hut gaan eten, terug naar de supermarkt een klein doosje cornflakes en magere melk gaan halen en opnieuw genoeg liters water, zodat we morgen verder kunnen. Nog snel de douche in en eens een avond heerlijk niets doen.

Lees ook  San Francisco - San Diego - Las Vegas 2019

Morgen gaan we richting Gallup, maar bezoeken we eerst Meteor Crater, Petrified Forest etc. …

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display