dinsdag, juli 23, 2024
No menu items!

Top of the Rock

Top of the Rock is een uitkijk platform van 3 verdiepingen op de top van het GE Building in het Rockefeller Center. Het gebouw heeft 1 groot voordeel tegenover het Empire State Building: een fantastisch uitzicht op het Empire State Building. Alleen al daarvoor, samen met het prachtige 360-graden uitzicht, is Top of the Rock een van de populairste plaatsen voor een panoramisch zicht op New York City.

Het uitzicht is werkelijk adembenemend. Door de ligging vlak bij Central Park, heb je een uitstekend zicht op deze groene oase, omringd door wolkenkrabbers. Rond de onderste 2 verdiepingen staan ramen, maar op de bovenste verdieping heb je geen enkel scherm voor je, ideaal voor foto’s.

Top Of The Rock - Rockefeller Center

Top of the Rock ligt boven op het beroemde GE Building, een Art Deco wolkenkrabber uit 1933. Het gebouw is een imposante 259m hoog en is daarmee het 10de hoogste gebouw van New York City. Het gebouw is ook bekend in de Amerikaanse cultuur: de beroemde foto uit 1932, “Lunch Atop a Skyscraper”, waarop enkele metaalbewerkers rustig eten op een stalen balk hoog boven de skyline van New York, is hier gemaakt. Op weg naar de liften krijg je de kans op deze iconische foto na te bootsen! (Gelukkig wel geen 70 verdiepingen boven de grond..)

 

Top Of The Rock - North View

Top Of The Rock - South View

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels