zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Betalen met dollars

In de VS betaal je met de Amerikaanse Dollar. Kredietkaarten worden overal aanvaard en prijzen worden zonder btw weergegeven. Er wordt in de VS heel anders met geld omgegaan dan Europeanen gewend zijn.

Amerikaanse Dollar (USD)

In de VS kan je betalen met 6 munten en 7 bankbiljetten. Schrik niet als men je vraagt of je een ‘dime’ of een ‘quarter’ hebt. Munten worden vaak met een naam benoemd. De munt van 1 dollar wordt bijna nooit gebruikt, aangezien er ook een biljet van 1 dollar is.

Munten

 • 1 cent: Penny
 • 5 cent: Nickel
 • 10 cent: Dime
 • 25 cent: Quarter
 • 50 cent: Half dollar
 • 100 cent: Dollar

Bankbiljetten

 • 1 dollar
 • 2 dollar
 • 5 dollar
 • 10 dollar
 • 20 dollar
 • 50 dollar
 • 100 dollar

Het biljet van 2 dollar is bijna niet meer in omloop en ga je waarschijnlijk dus niet tegenkomen. Bij het betalen is het belangrijk om goed op het getal te letten dat vermeld staat op de biljetten! De biljetten hebben namelijk allemaal bijna dezelfde kleur en afmetingen, waardoor ze moeilijker van elkaar te onderscheiden zijn.

Bankkaarten

Het onmisbare item van iedereen die naar de VS reist, is de kredietkaart! Amerikanen kunnen niet zonder. Werkelijk overal kan je er mee betalen. Vanaf dat je in de winkel een kaart bovenhaalt, krijg je de vraag “Credit or Debit?”. Antwoord “credit” als je met je kredietkaart wil betalen en “debit” als je met Maestro wil betalen. Al de bekende kredietkaarten zoals VISA, Mastercard, American Express,.. worden aanvaard.

Belangrijk om weten is dat je best betaalt met je kredietkaart, en geld afhaalt met je Maestrokaart. Dit in verband met kosten die de bank aanrekent.

Lees ook  Eten in de VS

LET OP:  Europese bankkaarten, en tegenwoordig ook kredietkaarten, zijn standaard geblokkeerd voor gebruik buiten Europa om fraude tegen te gaan. Buiten Europa wordt namelijk zelden gebruikgemaakt van de pin-code. Meldt dus voor je vertrek bij je bank dat je naar de VS gaat, zodat ze je kaarten kunnen openstellen voor gebruik buiten Europa. Vaak kan je dit ook zelf in je bank-app aangeven.

Sales tax

De prijs die in de winkel vermeld staat bij een product, is niet de prijs die je aan de kassa zal moeten betalen. Het vermelde bedrag is een netto bedrag waarbij nog een sales tax moet worden opgeteld. Dit komt doordat de sales tax varieert van staat tot staat. Op Wikipedia vind je alle info over de sales tax per staat. (http://en.wikipedia.org/wiki/Sales_taxes_in_the_United_States)

In enkele staten betaal je helemaal geen sales tax.
>> Lees hier in welke staten je moet zijn om goedkoper te shoppen!

Fooien

In de VS is het normaal om fooien te geven.
>> Lees hier alles over fooien in de VS
>> Moet ik op restaurant een fooi geven?

Euro’s in dollars wisselen

Je kan wel bijna overal met je kaart betalen maar toch neem je best wat dollars mee als je naar de VS vertrekt. Bij GWKTravelex.nl kan je voordelig online dollars bestellen.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display