zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Route 66 2015

Dag 7: 22 juli 2015: St. Louis (Missouri) – Springfield (Missouri)

We hebben lang in de auto gezeten vandaag. We starten met een stop bij Ted Drewes, waar je superlekkere frozen custard kan eten. Awel ja, van horen zeggen, want alles was nog gesloten toen we er aan kwamen. Misschien maar goed, want een ijsje eten nog voor 10 uur is nu ook niet bepaald gezond.

Route66 Missouri 4 TedDrewesFrozenCustard

Eens buiten St. Louis zetten we koers naar de Meramec Caverns. De gps gaf aan dat we er waren, maar geen grot te zien. Even navragen bij een tankstation en bleek dat we 20 mijl verder moesten zijn… Weer de auto in en verder rijden. Eens aangekomen bij de grotten gingen we tot bij de ingang en zagen dat het 21 dollar kostte om binnen een kijkje te nemen.. Dat vonden we nu wel heel duur, dus hebben we de shop bezocht en hebben we onze tocht verder gezet richting het Wagon Wheel Motel. Dit prachtige motel bestaat uit allemaal kleine huisjes in een mooi aangelegd landschap. Enkele foto’s en weer verder. 

Route66 Missouri 6 WagonWheelMotel

Bij de Totem Pole Trading Post werden we aangesproken door de eigenaar die nieuwsgierig was naar waar we vandaan kwamen. Hij vroeg ons om zijn gastenboek te tekenen. We hebben er ook snel even doorgebladerd en er zijn daar al veel Belgen gepasseerd!

De laatste stop die we hadden gepland was het Stony Dell Resort. Dit verlaten resort ligt er zeer fotogeniek bij. De huisjes waarin je vroeger kon overnachten zijn door planten overwoekerd. Bij het hoofdgebouw leek de tijd stil te staan.

Route66 Missouri 8 StonyDellResort

Niet gepland, maar mooi meegenomen waren de World’s Largest Gift Store en Candy Factory. Een beetje verder stopten we nog bij Summer Fresh Market om kaartjes te kopen voor Silver Dollar City. Morgen zullen we dit pretpark een bezoekje brengen.

Lees ook  Route 66 - New Mexico

Het laatste deel van de rit heeft het stevig geregend. We konden dus niet echt door rijden. Vlak bij het hotel zijn we nog snel gestopt bij Walmart om eten te kopen voor vanavond.

Vanavond overnachten we in een echte Route 66 klassieker, Route 66 Rail Haven in Springfield. Dit motel bestaat dit jaar 75 jaar. Elvis heeft hier nog overnacht, maar blijkbaar heeft hij het gebouw al verlaten…

EZ66 GUIDE For Travelers

Deze gedetailleerde wegbeschrijving van Jerry McClanahan is een must-have voor een trip langs Route 66.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Gerelateerde artikels

No posts to display