woensdag, mei 22, 2024
No menu items!

Route 66 2015

Dag 9: 24 juli 2015: Branson (Missouri) – Oklahoma City (Oklahoma)

Een laaaaange rit vandaag. We vertrokken om 8u45 en kwamen om 18u20 bij het hotel in Oklahoma City aan. 

Na een uitgebreid ontbijt vertrokken we richting Gary’s Gay Parita. Gary en zijn vrouw Lena hadden vroeger een Sinclair tankstation en hun zoon, Steve Turner, blijft dit onderhouden. Hij stond net buiten en vertelde ons dat hij het station en de shop weer wilt openen samen met zijn zus. We zeiden dat het er nog knap uitzag, maar volgens Steve waren er al veel borden en spulletjes gestolen sinds dat het station leeg staat..

Route66 Missouri 9 GarysGayParita

Vervolgens kwamen we een nog steeds werkende Drive-in Cinema tegen. Elk weekend kan je vanuit je auto naar een film kijken in het theater van Carthage.

Een beetje verder reden we de derde staat van onze trip binnen, Kansas. Maar 21km later zaten we al in de 4de staat, Oklahoma. De eerste stop hier was de McDonalds van Vinita. Deze vestiging van McDonalds zit in een Glass House Restaurant dat I-44 overspant. 

Daarna kwamen we de Blue Whale of Catoosa tegen. Hugh Davis bouwde de betonnen walvis als verjaardagscadeau voor zijn vrouw. Tegenwoordig is het een van de meest herkenbare iconen van Route 66.

Route66 Oklahoma BlueWhaleOfCatoosa

De laatste stop die we hadden gepland was de Rock Creek Bridge. Deze brug werd gebouwd, nog voor er sprake was van Route 66. Ze maakte deel uit van de Ozark Trail. In 1926 werd dit deel van de Ozark Trail, een deel van Route 66. Net achter de brug staat het verlaten Teepee Drive-in Theatre. 

Lees ook  Route 66 - Oklahoma

De overige 160km hadden we geen stops gepland, maar zijn we wel nog enkele mooie tankstations en mainstreets tegengekomen.

Na het inchecken in het hotel, Best Western Saddleback Inn, zijn we wat gaan eten.

EZ66 GUIDE For Travelers

Deze gedetailleerde wegbeschrijving van Jerry McClanahan is een must-have voor een trip langs Route 66.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon.nl

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Gerelateerde artikels

No posts to display