vrijdag, mei 24, 2024
No menu items!

Belangrijke aanpassing aan ESTA procedure

Als je van plan bent om de feestdagen door te brengen in de VS, dan moet je zeker weten dat het US Department of Homeland Security de procedure voor een ESTA heeft aangepast. Het onmiddellijk goedkeuren van een ESTA is niet meer mogelijk.

Er werd altijd al aangeraden om de ESTA minstens 72u voor je vertrek aan te vragen, maar het was tot nu toe ook mogelijk om zelfs bij aankomst op de luchthaven nog een aanvraag te doen. Deze werd in de meeste gevallen direct goedgekeurd. Deze mogelijkheid wordt nu afgeschaft. De ESTA moet nu echt minstens 72u op voorhand worden aangevraagd. Indien je dit niet tijdig hebt gedaan, zal je niet mogen vertrekken naar de VS.

Het US Department of Homeland Security benadrukt ook nog eens dat een goedgekeurde ESTA geen garantie is dat je de VS binnen mag. De uiteindelijke beslissing wordt genomen bij de grenscontrole door Customs and Border Protection bij aankomst in de VS.

Lees hier meer over het aanvragen van een ESTA.

Lees ook  De beste USA Black Friday deals 2022

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display