zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Obama wil kortere wachttijden op luchthavens VS

Buitenlanders die per vliegtuig naar de Verenigde Staten reizen, moeten op termijn sneller het land binnen kunnen komen. Dat vindt de Amerikaanse president Barack Obama, die zo het toerisme wil stimuleren.

Obama wil volgens de Washington Post de procedures op luchthavens versoepelen, zodat wachttijden korter worden. Hij zou zijn regering opdracht hebben gegeven binnen 120 dagen met een plan te komen. Internationale reizigers moeten het land sneller binnen kunnen komen en een positieve eerste indruk van de VS krijgen, vindt de president.

Wanneer je nu aan de grenscontrole komt op een grote luchthaven in de VS, sta je vaak langer dan een uur in de rij voor je aan de beurt bent voor de controle van je paspoort en visum of ESTA.

Het Witte Huis legt steeds meer de nadruk op de economische voordelen van toerisme, schreef de Washington Post vrijdag. Obama zou daarom ook de hulp van de private sector willen inroepen bij zijn plan om de ervaring van buitenlanders op vliegvelden te verbeteren.

Lees ook  Royal Caribbean gaat Starlink gebruiken voor internet aan boord

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display