zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!

Sommige parken toch open tijdens shutdown

Sinds 21/12/2019 is er een shutdown in de VS. Een gevolg hiervan is dat de nationale parken en musea geen geld meer krijgen en dus moeten sluiten. Enkele parken hebben echter een oplossing achter de hand voor een shutdown.

Grand Canyon National Park zal open zijn dankzij financiering van de staat Arizona. “De Grand Canyon zal niet sluiten zolang wij er zijn” zei Doug Ducey, de gouverneur van Arizona. “Als Washington D.C. niet functioneert, Arizona wel! Door een samenwerking tussen de National Park Service (NPS) en geld van het Parks and Tourism departement kunnen we er voor zorgen dat de Grand Canyon open blijft.”

Vicksburg National Military Park in Mississippi zal ook open blijven. De VZW Friends of Vicksburg National Military Park and Campaign zal voor het nodige budget zorgen. De VZW had zich al lang geleden voorgenomen om er voor te zorgen dat er voldoende geld is voor de basis werking van het park in het geval van een shutdown.

Andere parken kunnen open zijn, maar zonder voorzieningen zoals rangers en toiletten.

Volgens het ‘National Park Service Contingency Plan’ moeten de parken hun bezoekers inlichten dat de NPS stopt met het aanbieden van diensten, waaronder toiletten, afvalinzameling, sneeuwruimen en het uitreiken van vergunningen om vrij te kamperen. 

Wanneer je in een park zou verblijven tijdens de shutdown, kan je best even checken of je verblijfplaats wordt uitgebaat door de NPS of door een privé-organisatie. Alle accomodaties die niet door de NPS worden uitgebaat zullen wel geopend zijn. Zo zal The Oasis at Death Valley wel geopend zijn tijdens de shutdown. Het resort binnen Death Valley National Park wordt uitgebaat door Xanterra Travel Collection. Er werd hen ook verzekerd dat alle toegangswegen naar Death Valley National Park open zullen blijven.

Lees ook  Cruises van VS naar Cuba verboden

UPDATE 23/12/2018: Ook Liberty Island, met het Vrijheidsbeeld, zal open zijn tijdens de shutdown. De staat New York heeft het nodige geld hiervoor vrijgemaakt.

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display