zaterdag, mei 18, 2024
No menu items!

Binnenkort uitgebreide renovatie van Waikiki Beach in Hawaii

Hawaii heeft budget uitgetrokken voor een uitgebreide renovatie van Waikiki Beach. De Hawaii Legislature heeft 13 miljoen dollar vrij gemaakt om de muren die Waikiki Beach beschermen tegen de golven een grondig onderhoud te geven. Het gaat om het meest uitgebreide onderhoud van het strand in de geschiedenis.

Waikiki Beach wordt beschouwd als het epicentrum van het toerisme op Oahu. Jaarlijks komen er ongeveer 5,9 miljoen bezoekers. Het beroemde strand is het uithangbord van Hawaii. Maar wat veel mensen niet weten is dat het strand er vroeger niet was. De stranden werden aangelegd op de plaats waar vroeger de vorsten van Hawaii hun vrije tijd spendeerden. Na WOII kende het toerisme een enorme groei en sinds 1951 werd al 80.000 m³ zand gestort op Waikiki Beach.

De stranden bij Waikiki worden beschermd door enkele betonnen muren. Na jaren van verval en tijdelijke oplossingen was het hoognodig om een grondig onderhoud uit te voeren. De muren tussen het Waikiki Sheraton hotel en het Royal Hawaiian Hotel worden hersteld en bij Kuhio Beach wordt de muur vernieuwd. De werken zijn gepland voor de late zomer of herfst.

Lees ook  Unieke 'comeback' Michael Jackson in Las Vegas

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display