zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Cruises van VS naar Cuba verboden

Met ingang op 5 juni heeft de Amerikaanse regering alle voorafgaande toestemmingen voor cruises naar Cuba ingetrokken. Er mag dus geen enkel cruise schip nog van de VS naar Cuba varen.

Door deze drastische beslissing van de Amerikaanse regering zijn alle rederijen verplicht om de routes van hun cruises aan te passen en de stop in Cuba te vervangen door een andere haven. Onder andere MSC, Carnival en Royal Caribbean hebben hun routes aangepast, met alternatieve havens in Key West (Florida), Costa Maya (Mexico), George Town (Kaaimaneilanden) of Cozumel (Mexico). Norwegian Cruise Line heeft de Norwegian Sun afgeleid naar de Bahama’s.

De passagiers die reeds aan boord van de MSC Armonia verbleven kregen de keuze tussen 2 opties:
1) De cruise verder zetten met een onboard krediet van $400 dat ook zou worden uitbetaald indien het niet werd opgebruikt.
2) De mogelijkheid om van schip en route te veranderen zonder bijkomende kosten.

Royal Caribbean biedt de mensen die reeds een cruise naar Cuba geboekt hadden voor 2019 de optie om hun cruise te behouden, met een alternatieve haven, plus een terugbetaling van 50%. Wie de cruise liever annuleert, krijgt het volledige bedrag terugbetaald.

De impact op de cruise industrie is zeer groot, aangezien er zowat 800.000 mensen reeds een cruise naar Cuba hadden geboekt. Sinds President Obama het embargo tegen Cuba heeft versoepeld, werden cruise naar het eiland toegelaten. In zeer korte tijd werd Cuba één van de populairste cruise bestemmingen. Hier komt nu dus een einde aan.

Lees ook  Mysteryland in 2015 terug op Woodstock-terrein

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display