zondag, mei 19, 2024
No menu items!

Royal Caribbean waarschuwt voor criminaliteit op de Bahama’s

Op Cruiseradio.net verscheen een foto van een brief die werd verspreid onder de passagiers van een schip van Royal Caribbean. In de brief, die werd ondertekend door de kapitein van de Anthem of the Seas, wordt gewaarschuwd voor de stijgende criminaliteit op de Bahama’s. 

De kapitein, Srecko Ban, verspreidde de brief voor de aankomst in Nassau, Bahama’s. Deze haven is een belangrijke stopplaats voor vele cruise maatschappijen en ook Royal Caribbean passeert hier met verschillende schepen. Hoewel het bezoek aan Nassau absoluut niet afgeraden wordt, wordt de bezoekers wel gevraagd om extra op hun hoede te zijn en niet te hard op te vallen met dure spullen en cash geld. Ban geeft mee dat het vooral om diefstal van persoonlijke spullen gaat. Plaatsen die volgens Royal Caribbean het meeste risico inhouden zijn de Sand Trap, Fish Fry en een gebied van Nassau dat door de lokale bevolking ‘Over the Hill’ wordt genoemd.

RoyalCaribbeanWaarschuwingNassauDe brief die werd verspreid op de Anthem of The Seas (Foto: CruiseRadio.net)

De Amerikaanse overheid gaat in hun reisadvies voor de Bahama’s nog iets verder en zegt dat er moet worden opgelet voor inbraken, gewapende overvallen en aanrandingen, zelfs overdag en in toeristische gebieden. Het is voor Amerikaans overheidspersoneel ook verboden om in de Sand Trap te komen door de criminaliteit.

In april waren we met Amerika Reis nog in Nassau met de Allure of the Seas, maar echt onveilig hebben we ons niet gevoeld. Je moet natuurlijk wel altijd een beetje op je hoede zijn en plaatsen die je niet vertrouwt vermijden.
>> Het verslag van ons bezoek aan Nassau lees je hier

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display