maandag, mei 20, 2024
No menu items!

Sneeuwstorm op komst in New York

New York en omgeving kunnen de komende dagen rekenen op zware sneeuwstormen. De nationale weerdienst heeft een waarschuwing afgegeven voor vanmiddag tot morgen.

Burgemeester Bill de Blasio van New York heeft inwoners gewaarschuwd om zich voor te bereiden op zeker 90 centimeter sneeuw. Hij verwacht ernstige problemen. “New Yorkers moeten zich op het ergste voorbereiden.” Het kan wel eens de zwaarste winterstorm in de geschiedenis van de stad worden. De laatste sneeuwstorm van dit kaliber trof de stad volgens de burgemeester in 2006. 

Inwoners van de stad worden opgeroepen om vanmiddag vroeger van hun werk te vertrekken, zodat ze voor het losbarsten van de storm thuis zijn. De New Yorkse winter was afgezien van wat sneeuw eerder deze week tot nu toe vrij mild. Het slechte weer kan gevolgen hebben voor het verkeer en voor scholen. Ook kan de elektriciteit uitvallen.

Luchtvaartmaatschappij Delta Air Linea heeft 600 vluchten geannuleerd uit voorzorg. Andere kleinere Amerikaanse maatschappijen hebben tientallen vluchten geschrapt.

De waarschuwing is afgegeven voor de hele oostkust van de VS. Van Maine tot aan Connecticut, Pennsylvania en Maryland worden zware stormen verwacht. Ook meer landinwaarts zoals in de staat Indiana kan veel sneeuw vallen. Tot vijftig miljoen mensen kunnen getroffen worden, zo blijkt uit schattingen van Amerikaanse media.

Bron: hln.be

Lees ook  Obama wil kortere wachttijden op luchthavens VS

Amerikaanse simkaart

Verbonden blijven tijdens je trip door de USA? Dan heb je een Amerikaanse simkaart nodig. USA SIM heeft alles wat je nodig hebt.

Amerikaanse prepaid simkaart

Reisadapter voor Amerika

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal.

=> Bekijk bij Amazon

Gerelateerde artikels

No posts to display