zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Home Blog

Wat heb je allemaal nodig voor een reis naar Amerika?

0

Om naar de VS te reizen heb je een aantal documenten nodig, maar ook enkele accessoires zijn onmisbaar!

Reisdocumenten

Voor reizen buiten Europa heb je extra reisdocumenten nodig. Voor de VS zijn een paspoort en een ESTA essentieel.

Paspoort

Je hebt een geldig paspoort nodig dat geldig is tot je terugkeer. Ook baby’s en kinderen hebben een eigen paspoort nodig.

ESTA

Voor reizen korter dan 90 dagen is ook een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) vereist. Dit is een elektronisch registratiesysteem voor reizigers uit bepaalde landen, waaronder België en Nederland.

  • Vraag je ESTA minstens 72 uur voor je reis aan.
  • De ESTA-toestemming betekent niet dat toegang tot de VS gegarandeerd is. Bij de grenscontrole wordt de uiteindelijke toelating gegeven.

=> Lees meer over ESTA

Reisverzekering

Een reisverzekering is essentieel voor een trip naar de VS. Deze verzekering bestaat uit verschillende onderdelen:

Medische dekking

Onder medische dekking hoort alles van ziekenhuisopnamen, doktersbezoeken en medicijnen. Het ziekenfonds biedt een basis dekking, maar een aangepaste reisverzekering is aan te raden. De gezondheidszorg in de VS is enorm duur, dus let vooral op het bedrag dat door de verzekering wordt gedekt.

Annulatie

Een annulatieverzekering is niet verplicht, maar kan je wel veel kosten besparen als je reis onverwacht moet worden geannulleerd of vroegtijdig stopgezet.

Bagage

Een populair onderdeel van de reisverzekeringen is een bagagedekking. Wanneer je bagage verloren raakt, gestolen wordt of wordt beschadigd, wordt je hiervoor vergoed.

Reisbijstand

Eén van de belangrijkste voordelen van een reisverzekering is de reisbijstand. Je kan hierdoor rekenen op hulp bij noodgevallen, repatriëring en juridische bijstand.

=> Lees meer over reisverzekeringen

Betaalkaarten

  • Kredietkaarten worden overal geaccepteerd in de VS.
  • Om geld af te halen, gebruik je best je debetkaart

Amerikaanse simkaart

Om in de VS te kunnen bellen of berichten sturen zonder afhankelijk te zijn van beschikbare wifi-netwerken, is een Amerikaanse simkaart nodig.
=> Lees meer over Amerikaanse simkaarten

Amerikaanse stekker

Amerikaanse stekkers hebben een andere vorm dan de Europese stekkers. Om je toestellen in de VS op te laden heb je dus een adapter nodig.
=> Lees meer over Amerikaanse stekkers

Totale zonsverduistering 8 april 2024

0

Maandag 8 april 2024 gaat er een totale zonsverduistering over Noord-Amerika. Het pad van de totaliteit gaat van het zuidwesten, in Mexico, tot in het noordoosten, in Canada. Miljoenen mensen zullen dit zeldzame natuurverschijnsel kunnen aanschouwen.

Las Vegas maakt zich op voor de Formule 1

0

Op 19 november racen Max Verstappen en de rest van de Formule 1 piloten over de Las Vegas Strip in de eerste F1 race in Las Vegas in 40 jaar. Op de bijna 2km lange passage over de Strip zullen de piloten een topsnelheid van 340 km/u kunnen halen.

De beste USA Black Friday deals 2022

0

Black Friday, de dag na Thanksgiving, is hèt shopping event van het jaar in de VS. En ook in Europa kan je tegenwoordig mooie kortingen scoren. De kortingen zijn ook niet meer beperkt tot 1 dag, maar vaak wordt er een Black Friday Week gehouden, van een week voor Black Friday tot en met de maandag erna, op Cyber Monday.

We hebben enkele onweerstaanbare deals op USA gerelateerde producten voor je opgelijst. Zo kan je nog voordeliger naar de VS.

TESSAN Reisadapter

In de VS is het moeilijk om een overgangsstuk te vinden van Europese naar Amerikaanse stekkers, dus neem je best zelf een adapter mee. Deze TESSAN Reisadapter USA met 2 usb-poorten is ideaal, met 2 usb-poorten om je smartphone of tablet op te laden.

=> Nu met 20% korting

Airalo esim

Van 25 tot 30 november 2022 geniet je met onderstaande kortingscodes tot 20% korting op de aankoop van een Airalo eSIM.

  • Nieuwe klanten krijgen 20% extra korting met de code: BF20
  • Bestaande klanten krijgen 15% extra korting met de code: BF15

=> Bestel hier je Airalo eSIM

Hoofdtelefoon met ruisonderdrukking

Tijdens je vlucht heerlijk ontspannen naar wat muziek luisteren of een film kijken? Het kan met deze hoofdtelefoons met ruisonderdrukking. Het geluid van het vliegtuig wordt weggefilterd waardoor je rustig kan luisteren naar wat je maar wil.

Bose QuietComfort draadloze oordopjes

=> Nu met 43% korting

Sony WH-1000XM5 Noise Cancelling draadloze hoofdtelefoon

=> Nu met 22% korting

Kindle e-reader

Om je wat te ontspannen tijdens je lange vlucht, of ’s avonds na een lange tocht door een uitgestrekte canyon, is een boek lezen perfect. En om niet te veel gewicht mee te sleuren, kies je dan best voor een e-reader. Zo neem je je hele collectie boeken mee in 1 licht toestel. Eén van de betere e-readers is de Kindle.

=> Nu met 23% korting

Black Friday korting op Airalo eSIM

0

Om tijdens je reis altijd verbonden te blijven is een Amerikaanse simkaart essentieel. Met deze kortingen op de Airalo eSIM ben je in heel de VS voordelig bereikbaar.

Royal Caribbean gaat Starlink gebruiken voor internet aan boord

0

Royal Caribbean Group heeft op 30 augustus 2022 aangekondigd dat de volledige vloot gebruik zal gaan maken van het Starlink netwerk van SpaceX voor internet aan boord. De innovatieve breedband internet service zal worden geïnstalleerd op alle schepen van Royal Caribbean International, Celebrity Cruises en Silversea Cruises.

USA SIM – mobiele data

Wat is de beste simkaart voor Amerika? Dat hangt er vanaf of je enkel data nodig hebt, of ook wil bellen. Tijdens je reis wil je uiteraard verbonden blijven met het thuisfront of je ervaringen delen op je social media. Hiervoor hoef je niet te wachten tot je ergens gratis wifi vindt. Met een USA simkaart of eSIM ben je overal in de VS bereikbaar.

Groot deel van Yellowstone zal voor lange tijd gesloten blijven

0

Door noodweer met enorme hoeveelheden regen en sneeuw afgelopen weekend is de infrastructuur van Yellowstone National Park zwaar beschadigd. Het park werd daarom gesloten voor alle bezoekers. Overstromingen en modderstromen hebben hele stukken van de wegen weggespoeld. Het noodweer heeft vooral in het noorden van het park toegeslagen. Het zuiden is minder hard getroffen en kan na een grondige evaluatie eventueel sneller weer worden opengesteld.

Geen covid test meer nodig voor reis naar Amerika

De administratie van President Biden heeft aangekondigd dat de verplichte negatieve covid test om naar de VS te mogen reizen niet meer nodig is. Vanaf zondag 12 juni 2022 moet je geen corona test meer kunnen voorleggen om toegelaten te worden op een vlucht naar Amerika.

ESTA aanvraag wordt 50% duurder

0

Om naar de VS te reizen heb je een visum of ESTA goedkeuring nodig. Een ESTA moet minstens 72u voor je reis online worden aangevraagd en hiervoor worden kosten in rekening gebracht. Sinds kort zijn de prijzen voor een ESTA met 50% gestegen.

Formule 1 race op Las Vegas Strip in 2023

0

In 2023 keert de Formule 1 terug naar Las Vegas voor een avondrace op de Strip. Op een zaterdag in november zullen de F1 wagens tegen 340 km/u op de Strip strijden voor de overwinning. Er waren in 1981 en 1982 al F1 races in Las Vegas, maar dit is de eerste keer dat de wagens over de beroemde Strip zullen rijden.

American Football in België en Nederland

0

Om American Football te zien moet je niet naar de NFL in Amerika. Ook in Europa wordt er professioneel American Football gespeeld in de European League of Football (ELF). In deze competitie spelen teams uit Duitsland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Turkije. In België of Nederland zijn er geen professionele teams, maar er wordt wel op hoogstaand amateur niveau gespeeld binnen de nieuwe BeNe League (BNL).

Reservatie verplicht tijdens piekperiode in Yosemite National Park

0

Vanaf vrijdag 20 mei 2022 heb je een reservatie nodig om Yosemite National Park te bezoeken tussen 6u en 16u. Wanneer je buiten deze uren het park in rijdt, heb je geen reservatie nodig. Het systeem moet het aantal bezoekers spreiden en de beruchte verkeersopstoppingen voorkomen.

Compensatie voor vertraagde vlucht

0

Wanneer je vlucht met vertraging aankomt op je bestemming, heb je in sommige gevallen recht op een compensatie van luchtvaartmaatschappij.

Las Vegas Cirque du Soleil shows

Las Vegas is dè plaats voor entertainment in de VS. Cirque du Soleil kan hier dus ook niet ontbreken. Ze brengen unieke shows in theaters die speciaal voor de producties werden gebouwd.

5 boeken om de ideale trip naar de USA te plannen

0

Er kruipt veel tijd in het plannen van de ideale trip naar de USA. Bij Amerika Reis vind je alvast een hoop informatie, maar er is nog veel meer te vinden in de onderstaande boeken.

Meer mensen mogen The Wave bezoeken in 2022

0

In 2022 mogen meer mensen Coyote Buttes North, of ‘The Wave’ bezoeken. The Wave is een van de meest exclusieve en betoverende plaatsen om te hiken in de VS. De rotsformatie is zo uniek dat er per dag slechts een beperkt aantal bezoekers mogen komen.

Op deze dagen kan je gratis naar de nationale parken in 2022

0

De National Park Service (NPS) heeft een lijst van 5 dagen vrijgegeven waarop je gratis alle nationale parken kan bezoeken. Met deze gratis dagen willen ze iedereen aanmoedigen om de parken te ontdekken.

Ticket nodig om Glacier National Park te bezoeken in 2022

0

Bezoekers van Glacier National Park zullen ook in 2022 een ticket nodig hebben om bepaalde delen van het park te bezoeken tussen 27 mei en 11 september 2022. Het systeem wordt ook dit jaar ingevoerd om de drukte op de wegen in het park te verminderen.

Verplicht tijdslot reserveren voor Arches National Park in 2022

0

De National Park Service (NPS) heeft aangekondigd dat er tijdelijk een ticket systeem wordt ingevoerd voor het drukbezochte Arches National Park in 2022.

Welke covid test heb je nodig om naar de VS te mogen reizen?

Om toegelaten te worden tot de VS moet je maximaal 1 dag voor je vlucht getest worden met een virale test die zoekt naar een huidige infectie met SARS-CoV-2. Hieronder vallen de antigeen testen en nucleic acid amplification testen (NAAT).

Vergunning nodig voor Angels Landing in Zion National Park vanaf 2022

0

Plan je een trip naar Zion National Park? Vanaf 1 april 2022 hebben wandelaars een vergunning nodig om Angels Landing te verkennen. De National Park Service (NPS) zal de vergunningen uitdelen via een online lotterij op recreation.gov. De eerste lotterij wordt geopend op 3 januari 2022.

Angels Landing is een van de meest iconische plaatsen in Zion National Park en de vergunningen zullen het voor iedereen een betere ervaring maken. Het systeem zal ervoor zorgen dat het gevaarlijke pad naar de top minder druk en veiliger zal zijn. Al moet je nu wel lang op voorhand je tocht plannen.

Loterij

(c) NPS / Lizz Eberhardt

Bezoekers kunnen een vergunning krijgen door deel te nemen aan de seizoensloterij, of een loterij de dag voor hun geplande trip. Deelnemen aan de loterij kost $6 en wie een ticket wint, betaalt een fee van $3 dollar. De opbrengsten worden gebruikt om de kosten te dekken voor de loterij en de rangers die bezoekers verder helpen en de vergunningen controleren. Hier vind je meer informatie over hoe en wanneer je kan deelnemen aan de loterij.

Dit is een proefproject en de NPS zal tussentijdse evaluaties doen en bijsturen indien nodig. Aanleiding naar dit systeem waren feedback van bijna 1000 bezoekers. De NPS heeft ook veel geleerd uit tellingen van het aantal wandelaars op de Angels Landing Trail in 2019 en 2021 en het verdelen van tickets voor de park shuttles tijdens de COVID-19 crisis in 2020.

Angels Landing is een van de bekendste plaatsen in Zion National Park. Het park had in 2011 2,8 miljoen bezoekers. In 2019 steeg dit al naar 4,5 miljoen. Omdat het aantal bezoekers blijft toenemen, werkt de NPS aan een plan om iedereen het park te laten verkennen in optimale omstandigheden. Dit proefproject is een eerste stap in dit plan.

Bij Amerika Reis hebben we de Angels Landing trail nog niet gewandeld. In ons verslag van Seattle – Las Vegas 2017 kan je wel onze bevindingen van Zion National Park terugvinden.

Strengere test vereisten voor vluchten naar de VS

0

President Biden verstrengt de vereisten voor vluchten naar en in de VS. De wijziging past binnen het plan om harder op te treden tegen het virus dat de wereld al 2 jaar in een houdgreep heeft.

Alle passagiers die naar de VS vliegen moeten voor vertrek een covid-test van niet ouder dan 1 dag kunnen voorleggen. Tot nu toe was een test van maximum 3 dagen oud voldoende als je gevaccineerd bent.

Voor alle binnenlandse vluchten en het openbaar vervoer in het algemeen wordt de mondmaskerplicht verlengt tot 18 maart 2022. Deze vereiste liep normaal in januari af. Mensen die weigeren een mondmasker te dragen riskeren boetes van $500 tot $3000.

De nieuwe maatregelen komen op het moment dat een nieuwe coronavariant, omicron, de wereld verovert. Ook in de VS dook de nieuwe variant al op.

==> Lees hier meer over alle vereisten om de VS binnen te mogen.

Waarom Washington, DC geen staat is

0

Het District of Columbia is de hoofdstad van de Verenigde Staten, maar Washington, DC is zelf geen staat en hoort ook niet bij een andere staat.

Toeristen weer welkom in de VS!

0

Vanaf maandag 8 november worden alle volledig gevaccineerde toeristen weer toegelaten in de VS. Na meer dan anderhalf jaar mogen we vanuit Europa dus weer op reis naar Amerika.